Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Microsoft er ved at få hul på bylden: Windows 11 vinder frem

Windows 11 er et stykke bag sin forgænger på OS-området, men Microsofts nye store styresystem er nu begyndt at vinder frem efter 22H2-opdateringen – også blandt virksomhederne, som ellers har udgjort et problem.

Windows 11 lader til endelig at være ved at få vind i sejlene.

Ifølge de nyeste tal fra Statcounter – en analysetjeneste, der måler på halvanden million hjemmesider – kørte Windows 11 på 16,93 procent af alle målte pc'er i december.

I november var det 16,12 og i oktober var det 15,44 procent omkring 1,5 procentpoint på to måneder er ikke ligefrem lynets hast, men det er klart en fremgang i forhold til tidligere.

Hos analysebureauet Gartner fortæller forskningsdirektør for Digital Workplace Infrastructure and Operations, Steve Kleynhans, til The Register, at tallene peger i den rigtige retning for Microsofts storsatsning af et OS, og at dette nok skyldes den seneste store opdatering 22H2.

"De fleste virksomheder har hidtil undgået at foretage et væsentligt skift til Win 11, mens de venter på den første væsentlige opdatering. Nu hvor 22H2 er afsendt, og vi er nået forbi årsafslutningen, ser jeg, at mange virksomheder planlægger en ret hurtig optagelse," siger han til mediet.

Han fortæller, at flere organisationer og virksomheder – som hidtil har været den store hæmsko for Windows 11 – er begyndt på pilotprojekter med Windows 11 og planlægger at flytte over på styresystemet i de kommende måneder.

"Opgraderinger af eksisterende systemer vil sandsynligvis tage længere tid, da der egentlig ikke er et stort behov før senere i 2024, når slutningen af ​​Win 10's levetid begynder at nærme sig," siger han.

Et andet problem, Windows 11 har haft, er hardware-kravene, som betyder, at mange organisationer skal udskifte en del enheder.

Windows 10 har end of life 14. oktober 2025.