Artikel top billede

(Foto: Yannis Ntousiopoulos)

ChatGPT hjælper cyberkriminelle med at hacke og imitere unge kvinder

Der er mange måder at få den hjælpsomme chat-bot ChatGPT til at hjælpe med at hacke og snyde organisationer og mennesker på internettet. Og det er naturligvis noget af det første, som de cyberkriminelle er begyndt at spekulere i, siden en populære bot blev lanceret.

Den nye chat-bot ChatGPT er en kunstig intelligens, som kan hjælpe virksomheder og privatpersoner med stort og småt.

Men maskinen, der siden dens lancering er blevet enormt populær at spørge til råds, på grund af dens nøjagtige og grundige svar, kan have lidt svært ved at navigere i, hvem den bør sige nej til.

Cyberkriminelle har naturligvis også fået øjnene op for mulighederne i den intelligente teknologi-assistent, og har allerede haft succes med at få ChatGPT til at bygge hacking-værktøjer, som de kriminelle udnytter.

Det advarer sikkerhedsforskere nu om, skriver Forbes.

Af anvendt værktøjer skrevet med ChatGPT, som det israelske sikkerhedsfirma Check Point har kortlagt, er en malware, som er designet til at stjæle.

Også et værktøj, der installerer en bagdør i den computer, scriptet rettes mod, er blevet opdaget.

En af de kreative måder at udnytte robotten til lyssky aktivitet, der blandt andet at få ChatGPT til at bygge andre chat-bots, som skal efterligne unge kvinder, der skal lokke kontante betalinger ud af et offer på den anden side af skærmen.

Enhver der har prøvet at få svar tilbage fra ChatGPT på et spørgsmål, er nok blevet fascineret af, hvor mennesketro den skabe samtale, man kan have med botten er.

Det har fået Check Points trusselsefterforsker Sergey Shykevich til at opfordre til, at man hurtigt får skabt noget regulering af området.