Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Retssag: Tidligere it-medarbejder hos politiet hackede kollegers telefoner og gemte indholdet

En tidligere it-medarbejder hos det danske politi hackede op mod 140 kollegers telefoner. Han er nu for retten.

En tidligere it-medarbejder hos politiet sidder i disse timer på anklagebænken i Retten i Aarhus, hvor han er tiltalt for at have skaffet sig ulovlig adgang til op mod 140 kollegers mobiltelefoner.

Ifølge Ritzau er han desuden tiltalt for at have foretaget opslag i fortrolige dokumenter og ulovligt skaffet sig adgang til fortrolige oplysninger, ligesom han har taget billeder gennem et nøglehul til kvindernes omklædningsrum.

Den tidligere it-mand har erkendt sig skyldig i de fleste af anklagepunkterne, skriver Ritzau.

Han skaffede sig adgang til de mange mobiltelefoner ved at tilbyde de intet-anende kolleger, at han ville undersøge, om den pågældende telefon var kompatibel med politiets it-systemer.

Her kopierede og gemte han i en række tilfælde indholdet på telefonerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere