Artikel top billede

David Walmsley, chief digital & technology officer hos Pandora. (Foto: Alexander Haslund)

Pandora står overfor afgørende næste fase i kæmpe digital omstilling: "Det er en hjerteoperation i midten af forretningen"

Smykkeforhandleren Pandora har sat digital kapacitet og transformation i kernen af sin forretning i et forsøg på at få flere og mere trofaste kunder i butikken. "Vi er mere eller mindre halvvejs i vores digitale transformation," siger David Walmsley, chief digital & technology officer, der er klar med næste store projekt.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indsigt i stor digital transformation hos Pandora
  • Hvad næste del af Pandoras digitale omstilling handler om
  • Hvilket nyt ERP-system Pandora er gået i gang med at udrulle på tværs af hele organisationen
  • Om den insourcing-agenda, som Pandora er begyndt på
1.342
6:45 min
I januar 2021 stoppede Peter Cabello Holmberg på posten som CIO hos den danske smykkegigant Pandora, en post han havde bestredet i fem år.

I stedet blev britiske David Walmsley, der havde været CDO hos Pandora siden 2019, udnævnt til chief digital & technology officer - en ny rolle som samlede alle funktioner for it, digitalisering og data & analytics i én organisation.

Computerworld møder David Walmsley i Pandoras digitale hub i Aller-bygningen på Kalvebod Brygge i København med plads til 120 ansatte.

Til Computerworld fortæller David Walmsley nu, hvad der gik forud for beslutningen om, at han overtog ansvaret for hele den samlede digitale organisation.