Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Regeringen siger nej: Vil ikke forbyde mobiltelefoner i danske skoler

Undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) vil ikke forbyde elevernes brug af mobiltelefoner i skoletiden, som Moderaterne ellers har luftet muligheden for.

Regeringen vil ikke forbyde skoleelevers brug af mobiltelefoner i skolerne.

Sådan lyder det fra undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) efter, at Moderaternes børne-, undervisnings- og trivselsordfører Rasmus Lund-Nielsen fornylig luftede ideen om helt at forbyde mobiltelefoner i skoletiden.

Mattias Tesfaye meddeler, at regeringen er ‘påpasselig’ med at indføre regler og forbud, der skal følges på alle folkeskoler i landet over en kam.

Det skyldes, at det ifølge ham er de enkelte skolebestyrelser, der fastsætter skolernes regler - herunder mobilpolitikker.

Ministeren opfordrer dog skolerne til at begrænse brugen af mobiltelefoner på skolerne.

“Mobiltelefoner i skolen udgør et problem, der kan udfordre elevernes koncentration og det sociale fællesskab, hvis der ikke tages aktivt stilling til brugen,” meddeler han.

“Regeringen mener generelt, at mobiltelefoner kun bør benyttes i skolen, når det kan begrundes pædagogisk,” lyder det fra Mattias Tesfaye.

Han henviser til et par undersøgelser udarbejdet i 2018 og 2019, der viste, at langt de fleste skoler her allerede havde formuleret konkrete politikker for elevernes anvendelse af mobiltelefoner.