Artikel top billede

(Foto: Daniel Romero)

Smartphone-salget er bremset op til 2022 - sådan ser 2023 ud for mobil-leverandørerne

Smartphonemarkedet har mistet pusten. Falder 11 procent sammenlignet med sidste år. Her er analytikernes 2023-forudsigelser.

Smartphone-leverandører har haft et udfordrende år, viser nye tal.

I alt faldt et globale smartphone-marked med 17 procent i fjerde kvartal af 2022, sammenlignet med samme periode året før.

Ser man på hele året, så var faldet på 11 procent sammenlignet med 2021.

Mindre end 1,2 milliarder mobilenheder gik altså fra producenterne og ud til forbrugere sidste år.

Det afspejler et ekstremt udfordrende år for alle leverandører, mener analyseselskabet Canalys.

Men trods faldet, så opnåede Apple sin højeste kvartalsvise markedsandel nogensinde på 25 procent. Det altså på trods af faldende efterspørgsel og produktionsproblemer i produktionsfabrikken i Zhengzhou.

Samsung sluttede kvartal nummer to med en markedsandel på 20 procent, men var den største leverandør for hele året.

Xiaomi beholdt tredjepladsen på trods af, at andelen faldt til 11 procent i 4. kvartal - hovedsagelig på grund af udfordringer i Indien.

Ifølge Canalys' Research Analyst Runar Bjørhovde er disse salgstal de værste branchen har haft i et årti.

"Leverandører vil nærme sig 2023 forsigtigt, prioritere rentabilitet og beskytte markedsandele," forudser en anden af Canalys' analytikere Le Xuan Chiew.

"Sælgerne skærer i omkostningerne for at tilpasse sig den nye markedsvirkelighed. At opbygge stærke partnerskaber med kanalen vil være vigtigt for at beskytte markedsandele, da vanskelige markedsforhold for både kanalpartnere og leverandører let kan føre til anstrengende forhandlinger."

Canalys forudser flad til marginal vækst for smartphone-markedet i 2023, med betingelser, der forventes at forblive hårde.

det skriver Canalyst i en pressemeddelelse til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere