Artikel top billede

(Foto: Daniel Romero)

Smartphone-salget er bremset op til 2022 - sådan ser 2023 ud for mobil-leverandørerne

Smartphonemarkedet har mistet pusten. Falder 11 procent sammenlignet med sidste år. Her er analytikernes 2023-forudsigelser.

Smartphone-leverandører har haft et udfordrende år, viser nye tal.

I alt faldt et globale smartphone-marked med 17 procent i fjerde kvartal af 2022, sammenlignet med samme periode året før.

Ser man på hele året, så var faldet på 11 procent sammenlignet med 2021.

Mindre end 1,2 milliarder mobilenheder gik altså fra producenterne og ud til forbrugere sidste år.

Det afspejler et ekstremt udfordrende år for alle leverandører, mener analyseselskabet Canalys.

Men trods faldet, så opnåede Apple sin højeste kvartalsvise markedsandel nogensinde på 25 procent. Det altså på trods af faldende efterspørgsel og produktionsproblemer i produktionsfabrikken i Zhengzhou.

Samsung sluttede kvartal nummer to med en markedsandel på 20 procent, men var den største leverandør for hele året.

Xiaomi beholdt tredjepladsen på trods af, at andelen faldt til 11 procent i 4. kvartal - hovedsagelig på grund af udfordringer i Indien.

Ifølge Canalys' Research Analyst Runar Bjørhovde er disse salgstal de værste branchen har haft i et årti.

"Leverandører vil nærme sig 2023 forsigtigt, prioritere rentabilitet og beskytte markedsandele," forudser en anden af Canalys' analytikere Le Xuan Chiew.

"Sælgerne skærer i omkostningerne for at tilpasse sig den nye markedsvirkelighed. At opbygge stærke partnerskaber med kanalen vil være vigtigt for at beskytte markedsandele, da vanskelige markedsforhold for både kanalpartnere og leverandører let kan føre til anstrengende forhandlinger."

Canalys forudser flad til marginal vækst for smartphone-markedet i 2023, med betingelser, der forventes at forblive hårde.

det skriver Canalyst i en pressemeddelelse til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere