Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

(Foto: Unsplash/Christian Wiediger)

Amazon indleder massiv fyringsrunde: Her skal der skæres

Amazon indleder i dag onsdag sin annoncerede fyringsrunde, der vil koste mere end 18.000 medarbejdere jobbet.

Den eksplosive stigning i e-handel under corona er blevet afløst af en afkøling.

Det har påvirket Amazons forretning, hvor salget har mistet fart.

Derfor annoncerede e-handelsgiganten tidligere på måneden, at der skulle skæres 18.000 stillinger.

Den fyringsrunde påbegynder i dag, skriver Bloomberg.

Nedskæringerne finder sted blandt de ansatte i 'corporate', altså i selve forretningen, og vil i denne omgang hovedsageligt ramme detail-divisionen og human ressources.

"Amazon har afværget usikre og svære økonomiske tider før, og det vil vi fortsætter med at gøre. De her ændringer vil hjælpe os med at opnå vores langsigtede mål med en stærkere kost-struktur," fortalte Andy Jassy, CEO i Amazon, tidligere på måneden.

Når man tager højde for Amazons samlede stab, så indbefatter denne fyringsrunde under et procent af de ansatte. Men fratæller man de hundredtusinder af ansatte på varelagre og personale til leverancer, så rammer fyringerne seks procent af de 350.000 ansatte, som Amazon har i sin corporate-division verden over.

Amazon gik allerede i gang med at skære ned i staben sidste år, hvor samfundsøkonomiens horisont begyndte at se mere mørk ud. Her var det primært ansatte inden for 'devices and services group', der stod for skud. Det er blandt andet afdelinger, der arbejder med Alexa samt Echo-smarthøjtaleren.