Artikel top billede

Apple HomePod Gen 2 gemmer på helt ny hardware. (Foto: Apple PR)

Nu kommer HomePod 2 til Danmark: Se prisen på den smarte Apple-højttaler

Apples anden generations HomePod-højttaler er som skabt til det smarte hjem.

Apples bud på en smart-højttaler, HomePod’en, har længe styret uden om det danske marked.

Ventetiden er dog ovre nu, for Apple er i stedet klar med anden generation, som debuterer samtidig med den globale debut for smart-højttaleren.

Derudover vil mini-varianten også blive introduceret på det danske marked i løbet af foråret.

Her tager Apple udgangspunkt i nøjagtig samme enkle design som i forgængeren, men med en grundig ombygning indvendigt, samtidig med at mange komponenter overhales.

Lidt lettere model

Den nye Apple-højttaler er 200 gram lettere end sin forgænger, men er fortsat en relativ tung sag på 2,3 kilo i forhold til sine dimensioner 16,8 gange 14,2 centimeter.

Den lavere vægt kommer blandt andet fra brugen af færre højttaler-enheder. Her diskes kun op med fem tweeters mod syv tidligere. Her er også kun fire mikrofoner indbygget mod seks tidligere. Bunden af lyden sikres fortsat af en fire tommers woofer.

Det nye setup kan ifølge Apple sikre, at højttaleren kan registrere, hvordan det er placeret i et rum og instille lyden alt efter det er placeret tæt på eller langt fra en væg. Ligesom originalen kan to højttalere samtidig sluttes sammen i stereo eller agere Dolby Atmos højttaler til Apple TV 4K.

Selve regnekræfterne til at styre musik og stemmegenkendelse kommer heller ikke længere fra en iPhone-processor (Apple A8) men varetages af en Apple S7 processor, som kendes fra Apples Watch Series 7.

Nye funktioner

Med den nye højttaler følger også helt ny hardware, såsom temperatur og luftfugtighed sensorer, der kan anvendes til at fjernstyre enheder som smart-termostater.

Senere på året kommer en opdatering, som vil kunne genkende lyden fra røgalarmer og CO2-alarmer, og sende besked videre.

Samtidig bliver den nye højttaler kompatibel med Thread og Matter smart-home standarderne.

Pris og tilgængelighed

Apples nye HomePod får dansk salgsdebut i løbet af foråret 2023, mens den i visse øvrige markeder som det amerikanske debuterer allerede 1. februar.

Herhjemme vil den komme i farverne sort eller hvis til en lanceringspris på 2.599 kroner.