Artikel top billede

(Foto: Datatilsynet/PR)

Datatilsynet åbner sag mod hospital: Lagde billeder op af patienter på Instagram

Datatilsynet vil undersøge Aarhus Universitetshospitals brug af Instagram, hvor der løbende er lagt billeder op af patienter.

Aarhus Universitetshospital har løbende uploadet billeder af patienter på Instagram.

Og da der er sandsynlighed for, at der kan udledes sundhedsoplysninger om patienterne ud fra billederne, har Datatilsynet nu bestemt sig for at undersøge sagen.

Det skriver Datatilsynet i en nyhed.

"Man er i en sårbar situation, når man bliver indlagt på et hospital, hvor det måske kan være svært at overskue konsekvenserne af, at der bliver delt billeder af en på sociale medier - også selv om hospitalets hensigter er de bedste."

"Derfor har vi nu spurgt regionen om blandt andet hjemmelsgrundlag, gennemsigtighed, risikovurdering og konsekvensanalyse," siger Josefine Grue, fuldmægtig i Datatilsynet, i meddelelsen.

Undersøgelsen, der nu er igangsat af Datatilsynet, er kommet i stand efter, at en patient gjorde tilsynet opmærksom på hospitalets brug af Instagram.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere