Artikel top billede

(Foto: Photo by unsplash)

Hackere har kompromitteret 37 millioner telekunder: Har stjålet data

Teleselskabet med 110 millioner brugere er for anden gang siden 2021 blevet kompromitteret. Her er hvad hackerne er sluppet afsted med.

Det amerikanske teleselskab T-Mobile er i gang med at efterforske et databrud, der involverer 37 millioner efterbetalte og forudbetalte konti.

Virksomheden har identificeret ondsindet aktivitet 5. januar, hvor nogle "grundlæggende" kundeoplysninger blev indhentet i forbindelse med kompromitteringen - det være sig data som navne, faktureringsadresser, mails og telefonnumre.

T-Mobile mener, at hackerne havde adgang til deres data siden 25. november 2022.

Ingen følsomme data er kompromitterede, oplyser selskabet i angrebet:

"Ingen adgangskoder, betalingskortoplysninger, cpr-numre, offentlige id-numre eller andre finansielle kontooplysninger blev kompromitteret," lyder det i en erklæring.

T-Mobile forventer at pådrage sig betydelige omkostninger i forbindelse med hændelsen.

"Vores efterforskning er stadig i gang, men den ondsindede aktivitet ser ud til at være fuldstændig indkredset på nuværende tidspunkt, og der er i øjeblikket ingen beviser for, at den ondsindede aktør var i stand til at bryde eller kompromittere vores systemer eller vores netværk," lyder det fra en talsperson i virksomheden.

Man er ved at underettet de berørte kunder.

U.S. Federal Communications Commission (FCC) har i den forbindelse åbnet en undersøgelse af hændelsen.

Det er ikke første gang T-Mobile, der har 110 millioner abonnenter, oplever at hackere har succes med at bryde ind i deres systemer. Dengang, i 2021, blev oplysninger på 76,6 millioner mennesker kompromitterede.
IT-JOB

Bunker Holding A/S

Frontend Developer

Sentia Denmark A/S

Internal IT Engineer

Rohde & Schwarz Technology Center A/S

Softwareudvikler – udvid din viden om 5G/LTE
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere