Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: Photo by unsplash)

Hackere har kompromitteret 37 millioner telekunder: Har stjålet data

Teleselskabet med 110 millioner brugere er for anden gang siden 2021 blevet kompromitteret. Her er hvad hackerne er sluppet afsted med.

Det amerikanske teleselskab T-Mobile er i gang med at efterforske et databrud, der involverer 37 millioner efterbetalte og forudbetalte konti.

Virksomheden har identificeret ondsindet aktivitet 5. januar, hvor nogle "grundlæggende" kundeoplysninger blev indhentet i forbindelse med kompromitteringen - det være sig data som navne, faktureringsadresser, mails og telefonnumre.

T-Mobile mener, at hackerne havde adgang til deres data siden 25. november 2022.

Ingen følsomme data er kompromitterede, oplyser selskabet i angrebet:

"Ingen adgangskoder, betalingskortoplysninger, cpr-numre, offentlige id-numre eller andre finansielle kontooplysninger blev kompromitteret," lyder det i en erklæring.

T-Mobile forventer at pådrage sig betydelige omkostninger i forbindelse med hændelsen.

"Vores efterforskning er stadig i gang, men den ondsindede aktivitet ser ud til at være fuldstændig indkredset på nuværende tidspunkt, og der er i øjeblikket ingen beviser for, at den ondsindede aktør var i stand til at bryde eller kompromittere vores systemer eller vores netværk," lyder det fra en talsperson i virksomheden.

Man er ved at underettet de berørte kunder.

U.S. Federal Communications Commission (FCC) har i den forbindelse åbnet en undersøgelse af hændelsen.

Det er ikke første gang T-Mobile, der har 110 millioner abonnenter, oplever at hackere har succes med at bryde ind i deres systemer. Dengang, i 2021, blev oplysninger på 76,6 millioner mennesker kompromitterede.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere