Artikel top billede

(Foto: JumpStory)

Professionshøjskole i Slagelse med 9.000 studerende ramt af cyber-angreb midt i eksamenstiden

Professionshøjskolen Absalon blev i mandags ramt af et cyberangreb, som førte til ustabile og nedlukkede it-systemer.

Professionshøjskolen Absalon i Slagelse med 9.000 studerende blev i mandags - midt i eksamenstiden - ramt af et cyber-angreb, som gav ustabile it-systemer. Nogle systemer måtte lukkes ned.

Ifølge Absalon lykkedes det skolens it-afdeling at begrænse angrebets omfang.

“Det er stadig lidt uklart for os, hvad formålet med angrebet var. Heldigvis var vi forberedte på sådanne angreb og fik reageret hurtigt, hvilket umiddelbart har begrænset skaderne. Der er dog stadig dele af vores it-systemer, som vi arbejder på, og vi er fortsat ved at skabe os det fulde overblik over omfanget, siger professionshøjskoledirektør Kristian Ørnsholt.

Angrebet sker midt i eksamenstiden for flere studerende på Absalon:

“De fleste af de systemer, der er rettet mod de studerende, er heldigvis ikke påvirket af angrebet. Men der er også systemer, der fortsat er ustabile eller nedlukkede, og det er selvfølgelig enormt frustrerende. Hvis der i forbindelse med igangværende eksamener er it-løsninger, der ikke fungerer, vil der så vidt muligt blive fundet andre løsninger for de studerende, siger Kristian Ørnsholt.

Absalons IT-afdeling arbejder stadig på at kortlægge omfanget af angrebet.

Absalon er en af Danmarks seks professionshøjskoler. Absalon uddanner lærere, pædagoger, sygeplejersker, ingeniører, socialrådgivere med flere.

Absalon har 9.000 studerende på fuld tid og 3.500 i efter- og videreuddannelse. Skolen har 800 medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere