Artikel top billede

(Foto: JumpStory)

Professionshøjskole i Slagelse med 9.000 studerende ramt af cyber-angreb midt i eksamenstiden

Professionshøjskolen Absalon blev i mandags ramt af et cyberangreb, som førte til ustabile og nedlukkede it-systemer.

Professionshøjskolen Absalon i Slagelse med 9.000 studerende blev i mandags - midt i eksamenstiden - ramt af et cyber-angreb, som gav ustabile it-systemer. Nogle systemer måtte lukkes ned.

Ifølge Absalon lykkedes det skolens it-afdeling at begrænse angrebets omfang.

“Det er stadig lidt uklart for os, hvad formålet med angrebet var. Heldigvis var vi forberedte på sådanne angreb og fik reageret hurtigt, hvilket umiddelbart har begrænset skaderne. Der er dog stadig dele af vores it-systemer, som vi arbejder på, og vi er fortsat ved at skabe os det fulde overblik over omfanget, siger professionshøjskoledirektør Kristian Ørnsholt.

Angrebet sker midt i eksamenstiden for flere studerende på Absalon:

“De fleste af de systemer, der er rettet mod de studerende, er heldigvis ikke påvirket af angrebet. Men der er også systemer, der fortsat er ustabile eller nedlukkede, og det er selvfølgelig enormt frustrerende. Hvis der i forbindelse med igangværende eksamener er it-løsninger, der ikke fungerer, vil der så vidt muligt blive fundet andre løsninger for de studerende, siger Kristian Ørnsholt.

Absalons IT-afdeling arbejder stadig på at kortlægge omfanget af angrebet.

Absalon er en af Danmarks seks professionshøjskoler. Absalon uddanner lærere, pædagoger, sygeplejersker, ingeniører, socialrådgivere med flere.

Absalon har 9.000 studerende på fuld tid og 3.500 i efter- og videreuddannelse. Skolen har 800 medarbejdere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere