Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Cisco’s topchef slog et slag forbi København og sagde dav til Marie Bjerre / Danske tech-iværksættere ramt af hård kapitalkrise / Den digitale euro er helt ufarlig for bankerne

Morgen-briefing: Cisco’s topchef slog et slag forbi København og sagde dav til Marie Bjerre / Danske tech-iværksættere ramt af hård kapitalkrise / Den digitale euro er helt ufarlig for bankerne / Intels bestyrelsesformand træder tilbage / Apple i fuld sving med at skaffe indhold til nyt VR-headset

Mornings. Det blev tirsdag, og her de korte men vigtige it-nyheder fra CW. Niels Veileborg var ved tasterne.

Cisco’s topchef slog et slag forbi København og sagde dav til Marie Bjerre

Cisco’s topchef Chuck Robbins smuttede lige forbi København i fredags på vej hjem fra topmøde i Davos og mødte blandt andre digitaliseringsminister Marie Bjerre. Det fortæller flere Cisco-ansatte på LinkedIn.

Han nåede også lige at møde de danske Cisco-ansatte, deltage i nytårsreception på den amerikanske ambassade, mødes med flere store danske Cisco-kunder og til sidst et møde på Københavns Rådhus. Cisco-topfolkene Jeff Sharritts og Mark Patterson var også med på turen.

Danske tech-iværksættere ramt af hård kapitalkrise

Det er hårde tider for danske tech-iværksættere, skriver Finans.

De seneste par år har har det været relativt nemt at skaffe seedkapital, men nu er kassen smækket i.

“Er du iværksætter, så er det svært nu. Så er man bekymret. De seneste år kunne næsten alle få penge. Det kan de ikke nu,” siger Ulla Brockenhuus-Schack, managing partner hos Seed Capital.

Den digitale euro er helt ufarlig for bankerne

De europæiske banker i eurozonen skal ikke gå og være nervøse for, om den - formentlig - kommende digitale udgave af euroen vil disrupte hele banksektoren.

Det forsikrer den europæiske centralbank ECB, skriver Reuters.

Den digitale euro vil kun være et nemt betalingsmiddel, som er gratis at bruge på linje med kontanter. Centralbanken har ingen planer om at begynde at tilbyde betalingsservice, kontooprettelse og så videre, men det ligger i kortene, at centralbanken vil udvikle en app, som kan bruges til at betale med i hele eurozonen.

Foreløbig er ECB i gang med de indledende undersøgelser, og virkeliggørelsen af en digital euro ligger flere år ude i fremtiden.

Intels bestyrelsesformand træder tilbage

Chipgiganten Intels bestyrelsesformand Imar Ishrak er trådt tilbage og er ersattet af Intel-direktøren Frank Yeary. Det skriver Reuters.

Frank Yeary har været direktør i Intel siden 2009. Imar Ishrak blev formand for bestyrelsen i 2020 og bidrog til at hente Pat Gelsinger over fra VMware som topchef med ansvar for at gøre chipgiganten konkurrencedygtig igen.

Apple i fuld sving med at skaffe indhold til nyt VR-headset

Disney bliver formentlig en af indholdsleverandørerne til Apple kommende VR-headset, som også får en augmented reality-funktion. Det skriver Reuters.

Apple forhandler også men en håndfuld andre indholdsleverandører.

Det nye headset udvikles i samarbejde med Sony og udstyres med to ultra HD-skærme og flere udvendige kameraer.