Artikel top billede

This is the way: The Mandalorian vender tilbage

Pedro Pascal er snart retur som sværtbevæbnet antihelt i tredje sæson af en af de allerbedste Star Wars-serier – men han må undvære en af sine faste væbnere.

Siden The Rise of Skywalker, den i kronologisk rækkefølge niende og foreløbigt sidste film i den overordnede Star Wars-cyklus, har Disney-studierne primært fokuseret på at føre universet videre i serieformat.

Nogle gange med overraskende stor succes, hvilket den seneste og virkeligt gode satsning Andor er eksempel på – men andre gange med knap så meget held i sprøjten.

Da en af galaksens mest elskede bipersoner i 2021 fik sin egen og længe ventede serie The Book of Boba Fett, viste det sig at være en lidt tynd kop te, og det er endda stadig usikkert om der kommer en sæson 2.

Til gengæld har den nærtbeslægtede The Mandalorian vist sig at have så meget brændstof i raketten, at der den 1. marts i år blændes op for 3. sæson på Disney+. I sidste uge kom traileren også på banen, og den kan man se her.

I serien er en af tidens mest succesfulde serieskuespillere Pedro Pascal i front, om end han dog 99,9 procent af tiden er formummet bag en tætsluttende hjelm.

The Mandalorian følger den svært bevæbnede, Clint Eastwood-inspirerede antihelt på hans færd gennem en plaget galakse i et sci-fi format med visse westernagtige undertoner, hvor han bl.a. prøver at holde den spæde Yoda-slægtning ”The Child” ude af Imperiets onde kløer.

Her er også flere rigtig gode birolleindehavere med, og særligt skal fremhæves Giancarlo Esposito (Gus Fring fra Breaking Bad) som den lede Moff Gideon.

Ligeledes er bl.a. Nick Nolte, Werner Herzog, Timothy Olyphant og endda Mark Hamill undertiden forbi på gæsteoptræden, og karakteren Boba Fett selv ser man ind imellem også lidt til.

I de første to sæsoner havde The Mandalorian tillige gerne den hårdtslående Cara ved sin side.

Men hende får man altså ikke at se fremover, da skuespilleren og MMA-kæmperen Gina Carano under pandemien bl.a. gjorde sig til talsmand for nogle let uheldige og karrierehæmmende sammenligninger mellem Nazityskland og amerikansk coronapolitik. Sådan kan det gå.

Til gengæld kan man glæde sig til at se Christopher Lloyd (Doc Brown fra Back to the Future) i en ikke nærmere defineret rolle, og det skal nok blive godt.

Eller, som The Mandalorian selv ville sige: This is the way.

Titel: The Mandalorian / Kan streames på Disney+ - 3. sæson fra 1. marts