Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

EU rasler med sablen over for Microsoft: Vil indlede sag mod Teams

EU har haft gang i en granskning af Microsoft Teams på baggrund af en klage fra Slack, og nu står Microsoft overfor en konkurrencesag.

Microsoft står overfor en konkurrencesag i EU i forbindelse med besked- og videotjenesten Teams.

Det skriver Politico.

EU-undersøgelsen sker på baggrund af en klage fra den konkurrerende tjeneste Slack, som er ejet af Salesforce, som blev indsendt i 2020.

Undersøgelsen går på den konkurrencefordel, Teams opnår som videomødetjeneste, fordi den er en del af Microsoft 365-produktporteføljen, og Teams er derved ofte med i en større pakkeløsning for virksomhedskunder, mens andre kommunikationsplatforme i højere grad må stå alene som enligt produkt.

Klagens formål er at få udskilt Teams fra resten af Office- og Microsoft 365-suiten, så der er mere jævne vilkår på markedet for kommunikationsplatforme.

Europa-Kommissionen vil eskalere undersøgelsen hurtigt og i gang med at udarbejde en klagepunktserklæring, skriver mediet.

I de seneste uger har kommissionen samlet informationer fra Microsofts konkurrenter, som skal bruges i sagen.

I en melding fra kommissionen lyder det blot, at "vurderingen af ​​klagen er i gang," mens Microsoft ikke har ønsket at kommentere Politicos historie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere