Artikel top billede

(Foto: Kristian Brasen / Kristian Brasen)

Telia vil skære 1.500 stillinger fra i år: Danske medarbejdere går fri

Telia presses af den forværrede makroøkonomiske situation, og derfor vil der skæres omkring 1.500 stillinger i 2023.

I løbet af 2023 vil Telia nedlægge 1.500 stillinger.

De første 1.000 vil allerede nedlægges i løbet af året første kvartal, skriver Computersweden.

Selskabet, der er ledet af den tidligere TDC-chef, Allison Kirkby, vil skære ned i antal ansatte og brugen af konsulenter for at mindske omkostningerne.

Mobiloperatøren presses nemlig af den forværrede makroøkonomiske situation, lyder det.

Telia nylige regnskab for fjerde kvartal af 2022 viste et driftsunderskud på 17,9 milliarder svenske kroner, og tidligere har selskabet rapporteret en goodwill-nedskrivning på 19,8 milliarder svenske kroner.

ITWatch skriver dog, at den danske forretning ikke vil blive ramt af fyringerne. Det skyldes, at Telia Danmark i forvejen er i gang med en reorganisering af forretningen.

Telia, der har hovedsæde i Stockholm, har 20.000 ansatte fordelt over Sverige, Danmark, Finland, Norge, Letland, Litauen og Estland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere