Artikel top billede

Smid den på ryggen og du har en 13,3” skærm dublerer som en tablet. Samtidig leverer HPs 360 flot ydelse til prisen. (Foto: HP)

Test: HPs alt-i-en bærbar giver smæk for skillingerne

Kombinationen af en kompakt bærbar og en trykfølsom skærm, der kan vendes rundt, er god. Prisen er også godkendt - ikke mindst med i7 processor under ”hjelmen”.

Siden introduktionen i 2014 har x360-serien - der som navnet antyder, gør at skærmen kan vippes hele vejen rundt, fået mange roser. Den findes både i billigere serier op til seriøse professionelle løsninger.

Den har ikke samme status som Lenovos ThinkPad, men serien har bevist sit værd, og den nyeste variant med 13,3” trykfølsom skærm er et godt eksempel på det.

Solid bestykning

Den testede model, kaldet HP Envy x360 13-bf0035no, kommer med en en 12. generations Intel i7-processor (1250U) og 16 GB hukommelse samt en 512 GB harddisk.

Kombiner det med en Iris Xe-grafikkort, og du har en pakke, der kan tilfredsstille de flestes behov.

Når du samtidig smider prisen på lige under 9.000 kroner med i ligningen, er det næsten ved at være en maskine, som du forventer at finde med gul tilbudslabel på i Netto.

Selve maskinen kører Windows 11-baseret og vejer blot 1,34 kilo, hvilket må siges at være mere end godkendt. For den vendbare skærm og de store solide hængsler vil alt andet lige veje tungt i det samlede billede.

HP er af samme grund ikke nogen ultra tynd model. Den måler 1,61 centimeter i højden og opleves fint vridningsstabil. Ikke overraskende nu skærmen kan vendes rundt. Det kræver alt andet lige mere gods i konstruktionen.

Versatil og holdbar

Det ligger i x360s DNA og berettigelse, at den er versatil. Og det fungerer ret godt. Kombinationen af en trykfølsom skærm og et godt tastatur kræver ikke mange minutters tilpasning. Det fungerer – i hvert fald for mig, når der skal surfes og søges på nettet.

Tastaturet er også godkendt idet tasterne har den rigtige størrelse og larmer ikke meget. Jeg har hørt mere støjsvage typer, og du vil kunne genere dine kollegaer, når du hamrer til tasterne, hvis inspirationen har ramt dig.

At kunne vende skærmen om og anvende den til at tage noter eller som en stor tablet er naturligvis smart. Men jeg må indrømme, at det er en funktion, som jeg aldrig rigtigt har benyttet mig af. Jeg finder altid min tablet frem i stedet.

Det er nok størrelsen og vægten, der gør, at jeg fravælger muligheden, selv om den ligger lige til højrebenet.

Selvom overfladen af HP-computeren ikke opleves helt så lækker som på ”rene” bærbare, så er kvaliteten i orden.

Luk den med en hånd, og den glider ned med et solidt dunk – nærmest som fornemmelsen af en Mercedes-bildør fra 1980’erne. Overraskende på den fede måde.

Artiklen fortsætter under billedet...

Skærm med kompromis

Skærmen er bygget til underholdning. Den har en glans, som du vil nyde, når der streames, ligesom lyden fra B&O-højtalerne bestemt er godkendt.

Skærmen er et kompromis mellem at være god til både underholdning og hverdag. Så du får ikke den helt neutrale farvegengivelse med stor farvedybde, men heller ikke en gang ”farvelade”. Det kompromis har man ramt godt.

Glansen og refleksionerne i overfladen af skærmen vil genere dig i sollys. Det ses ekstra meget, da skærmen har et for prisen meget flot sortniveau.

Batteritiden er lovet op mod 17 timer. Det kunne jeg ikke presse ud af den ved almindelig brug. Men 10 timer kan du med garanti få, og det er godkendt i min bog.

Solidt bud til prisen

HP’s Envy-udgave af x360 serien er i denne udgave meget vellykket. Bevares, du kan finde mere lækkert udførte maskiner, der også har et noget flottere design.

Minus-siden er en lidt tykkere bærbar end de fleste i klassen. Fordelen naturligvis dens dobbelte funktion.

Som jeg har oplevet på mange HP-laptops, så larmer blæseren. Og sjovt nok ikke kun, når maskinen presses. Den kan stå stille, og du kan høre den – og det er tydeligt på denne.

På et kontor vil den genere dine naboer. Ingen tvivl om det.

Men prisen, den versatile løsning og generøse bestykning fører til en karakter, der er meget tæt på at et fem-tal. Det er en karakter, der normalt er forbeholdt eliten.

Når den alligevel lander lige under, er det fordi, at den ikke er unik. Men bestemt værd at have med på din liste, når du skal finde en laptop, der både håndterer job og hjemme pc-livet.


Loading ikon