Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

(Foto: Prime Data Centers)

Kæmpe datacenter på vej til Nordjylland - placeres klods op ad Sæby Varmeværk: Se billederne her

Kæmpedata-center på tre etager og næsten 100.000 kvadratmeter på vej i Sæby i Nordjylland. Se billeder af kæmpe-projektet her.

Sæby i Nordjylland med knap 8.900 indbyggere bliver den næste datacenter-by i Danmark.

Det amerikanske datacenter-selskab Prime Data Centers er nemlig på vej med et kæmpe datacenter på tre etager i byen.

Det nye datacenter kommer til at ligge klods op ad Sæby Varmeværk og bliver fuldt udbygget på næsten 100.000 kvadratmeter under tag.

Det svarer til samme areal som 14 fodboldbaner lagt ved siden af hinanden.

Datacenter-komplekset kommer fuldt udbygget til at bestå af tre datacentre, som hver især kommer til at bestå af fire haller.

Selskabet Prime Data Centers med hovedkvarter i Santa Clara i Californien, USA, har i de senere år med betydelige investeringsmuskler fra kapitalfonde for alvor bygget datacentre i USA.

Det danske datacenter bliver selskabets første uden for USA, men der er flere på vej i en række lande, bedyrer selskabet.

“Danmark udgør en stærk vækst-mulighed for Prime,” meddeler selskabets stifter og CEO, Nicholas Laag i en udsendt meddelelse.

Det danske datacenter bliver selskabet ‘mest bæredygtige’ nogensinde.

Centeret bygges på en måde, så overskudsvarmen bliver sendt videre til det lokale fjernvarmenet og bliver fra fødslen CO2-neutralt og 100 procent drevet med grøn energi, meddeler selskabet.

Hertil kommer det, som Prime Data Centers kalder for ‘miljøvenlige byggematerialer.’

Prime Data Centers meddeler, at datacenteret skal anvendes til at hoste ‘internationale kunder’ og deres cloud-services, online-forretninger og AI-applikationer.

I gang i flere år

Frederikshavn Kommune - som Sæby ligger i - har været i gang med arbejdet med at tiltrække et datacenter til kommunen i flere år.

Centeret kommer til at ligge klods op ad Sæby Varmeværk på et areal, som i dag er dækket af solceller umiddelbart syd for varmeværket.

Ideen er, at varmeværket skal levere kølevand til centeret, som dernæst pumpes tilbage til varmeværket i opvarmet tilstand.

Frederikshavn Kommune begyndte at overveje mulighederne for at få et datacenter til Sæby helt tilbage i 2018.

I slutningen af 2018 var der således planer om at bygge et datacenter på 4.500 kvadratmeter i samarbejde med colocation-selskabet ECO-Locaxion, der holder til i den nordjyske by Hou.

Det nye datacenter er blot det seneste af en lang række datacentre i Danmark, hvor Facebook, Google, Apple, SAP og snart Microsoft har datacentre.

Du kan læse mere om det kommende danske datacenter og se detaljer om byggeriet hos Prime Data Centers her.