Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Amazon solgte mere men tjente mindre i 2022

Selv om Amazon havde større omsætning i 2022 end året forinden, så måtte e-handelsgiganten alligevel gå ud af 2022 med et milliardunderskud.

Amazon solgte mere i 2022 end 2021.

På trods af det, endte e-handelsgiganten med et samlet underskud for 2022.

Det viser Amazons årsregnskab.

Selskabet havde sidste år en omsætning på 514 milliarder dollar, svarende 3.513 milliarder kroner i modsætning til 570 milliarder dollar, svarende til 3.211 milliarder kroner, i 2021.

Det er en stigning på hele ni procent.

Alligevel går selskabet, der er grundlagt af Jeff Bezos, ud af 2022 med et samlet underskud på 2,7 milliarder dollar, svarende 18,5 milliarder kroner.

Året forinden lød overskuddet på 33,4 milliarder dollar, svarende til 228 milliarder kroner.

”Vi står på kort sigt over for en usikker økonomi, men vi er fortsat optimistiske omkring Amazons muligheder på længere sigt,” lyder det fra Andy Jassy, som er Amazon CEO og tidligere chef for AWS, i forbindelse med årsregnskabet.

Tusinder fyret på få måneder

I slutningen af 2022 fyrede Amazon 10.000 ansatte, og dengang varslede topchefen Andy Jassy, at der ville komme flere fyringer.

I januar måned kom endnu en melding. Denne gang lød beskeden, at det ikke længere kun var 10.000 der skulle fyres. Nu lød det, at 18.000 ansatte hos e-handelsgiganten snart måtte se sig om efter et nyt job.

Årsagen var, skrev Andy Jassy i et blogindlæg, at økonomien var værre end ventet.

"Amazon har tidligere klaret usikre og vanskelige økonomier, og det vil vi fortsætte med. Disse ændringer vil hjælpe os med at forfølge vores langsigtede muligheder med en stærkere omkostningsstruktur," skrev han og supplerede:

"Vi venter typisk med at kommunikere om disse resultater, indtil vi kan tale med de mennesker, der er direkte berørt. Men fordi en af ​​vores holdkammerater lækkede denne information eksternt, besluttede vi, at det var bedre at dele denne nyhed tidligere, så du kan høre detaljerne direkte fra mig."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere