Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Amazon solgte mere men tjente mindre i 2022

Selv om Amazon havde større omsætning i 2022 end året forinden, så måtte e-handelsgiganten alligevel gå ud af 2022 med et milliardunderskud.

Amazon solgte mere i 2022 end 2021.

På trods af det, endte e-handelsgiganten med et samlet underskud for 2022.

Det viser Amazons årsregnskab.

Selskabet havde sidste år en omsætning på 514 milliarder dollar, svarende 3.513 milliarder kroner i modsætning til 570 milliarder dollar, svarende til 3.211 milliarder kroner, i 2021.

Det er en stigning på hele ni procent.

Alligevel går selskabet, der er grundlagt af Jeff Bezos, ud af 2022 med et samlet underskud på 2,7 milliarder dollar, svarende 18,5 milliarder kroner.

Året forinden lød overskuddet på 33,4 milliarder dollar, svarende til 228 milliarder kroner.

”Vi står på kort sigt over for en usikker økonomi, men vi er fortsat optimistiske omkring Amazons muligheder på længere sigt,” lyder det fra Andy Jassy, som er Amazon CEO og tidligere chef for AWS, i forbindelse med årsregnskabet.

Tusinder fyret på få måneder

I slutningen af 2022 fyrede Amazon 10.000 ansatte, og dengang varslede topchefen Andy Jassy, at der ville komme flere fyringer.

I januar måned kom endnu en melding. Denne gang lød beskeden, at det ikke længere kun var 10.000 der skulle fyres. Nu lød det, at 18.000 ansatte hos e-handelsgiganten snart måtte se sig om efter et nyt job.

Årsagen var, skrev Andy Jassy i et blogindlæg, at økonomien var værre end ventet.

"Amazon har tidligere klaret usikre og vanskelige økonomier, og det vil vi fortsætte med. Disse ændringer vil hjælpe os med at forfølge vores langsigtede muligheder med en stærkere omkostningsstruktur," skrev han og supplerede:

"Vi venter typisk med at kommunikere om disse resultater, indtil vi kan tale med de mennesker, der er direkte berørt. Men fordi en af ​​vores holdkammerater lækkede denne information eksternt, besluttede vi, at det var bedre at dele denne nyhed tidligere, så du kan høre detaljerne direkte fra mig."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere