Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Columbus ramt af lange salgsprocesser: Væksten er lavere end forventet

Det danske it-selskab Columbus har præsenteret foreløbige tal for 2022, der viser en nedgang i driftsresultatet.

Columbus forventer at komme ud af 2022 med en omsætning på 1,523 milliarder kroner - svarende til en vækst på ni procent i forhold til 2021. Det anser ledelsen som tilfredsstillende.

Den samlede vækst er dog lidt lavere end forventet.

Det sker især på baggrund af længere salgsprocesser, melder Columbus i en meddelelse, hvor it-selskabet har præsenteret en foreløbige opgørelse af regnskabstallene for 2022.

Driftsresultatet (EBITDA) ventes at vokse med tre procent i forhold til 2021 og landede på i alt knap 92 millioner kroner. Prognosen var et driftsresultat på 100 millioner kroner.

"Resultatet afspejler de langsommere end forventet effektivitetsforbedringer i andet halvår af 2022 og generel større usikkerhed på de markeder, hvor Columbus opererer," lyder det fra selskabet.

I november sænkede selskabet sine forventninger for hele året

Columbus vil offentliggøre sin årsrapport 2022 15. marts 2023.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere