Artikel top billede

Kinesiske Baidu klar med ChatGPT-lignende løsning: Vil konkurrere med Google og Microsoft

Netop som Google og Microsoft har lanceret deres bud på en AI-drevet søgemaskine, melder kinesiske Baidu sig på banen.

Kapløbet om at være først og størst med intelligente og AI-drevne chatbots er skudt i gang.

Netop som Google og Microsoft har løftet sløret på deres bud på kommcercielle chatbot-løsninger, melder kinesiske Baidu sig på banen, skriver Reuters.

Baidu, der er den kinesiske pendent til Google i Vesten, er på vej med en chatbot-løsning, der har fået navnet 'Ernie Bot'. På hjemmemarkedet går den under Wenxin Yiyan.

Den er netop blevet præsenteret, men vil først ramme markedet næste måned, lyder det.

På bagkant af nyheden steg Baidu-aktien på Hong Kong-børsen med hele 15 procent.

Det er blot to måneder siden, at OpenAI lancerede ChatGPT. Siden da har AI-chatbots været på alles læber.

ChatGPT er i stand til at genere alt fra sange, skoleopgaver, artikler, vittigheder og meget andet - endda på massevis af sprog.

Chatbotten er blevet kåret til at være den hurtigstvoksende forbruger-app i historien. På to måneder ramte selskabet 100 millioner brugere. Til sammenligning tog det TikTok ni måneder at opnå samme antal brugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere