Artikel top billede

(Foto: Valent Lau/Unsplash)

Microsoft sætter gang i fyringsrunde: Opsiger hundredevis af medarbejdere i en række afdelinger

Microsoft eksekverer på den store reduktionsplan, som selskabet præsenterede for en måneds tid siden. Ansatte sendes hjem i stor stil.

Microsoft er begyndt at eksekvere på den store fyringsplan, som selskabet varslede for en måneds tid siden.

Her meddelte selskabet, at det ville reducere den samlede, globale medarbejdstab med omkring 10.000 medarbejdere. Det svarer til omkring fem procent.

I går torsdag opsagde Microsoft ifølge Bloomberg et stort antal medarbejdere i flere afdelinger.

Blandt andet er der blevet fyret medarbejdere i Surface-, HoloLens- og XBox-afdelingerne i selskabets hovedkvarter i Seattle i det nordvestlige USA.

Fyringerne har blandt andet fejet hen over marketing-afdelingerne samt de såkaldte ‘ecosystems’-afdelinger i de enkelte divisioner.

Ifølge en indrapportering har Microsoft torsdag opsagt i alt 617 medarbejdere i Seattle-området.

“Jeg opfordrer alle til at tage sig den nødvendige tid til at bearbejde disse forandringer og støtte sine kolleger,” lyder det ifølge Bloomberg i en email fra Xbox-direktør Phil Spencer.

Microsoft har intet ville sige om, hvordan fyringerne kommer til at ramme den danske forretning.

Overføres en reduktion på fem procent direkte til den danske forretning, vil det betyde, at der fjernes en del stillinger.

Microsoft Danmark har nemlig knap 600 medarbejdere, mens Microsoft Development Center under ledelse af CEO Charlotte Mark Christensen beskæftiger godt 300 medarbejdere - primært udviklere.

Microsoft oplyser således, at selskabet samlet set i Danmark har 881 medarbejdere for tiden.

Samlet set vil den danske Microsoft-organisation altså blive reduceret med omkring 44 stillinger, såfremt der bliver tale om en bred reduktion på fem procent af staben.