Artikel top billede

Ny sæson på vej i kulsort satire over livet på første klasse

Fjerde sæson af vildt underholdende Succession får dansk premiere 27. marts, og absolut intet tyder på våbenhvile i den stenrige familie Roy.

Der er måske nok koldt på toppen af streamingverdenen, hvor et stigende antal tjenester konkurrerer indædt om seernes tid og pengepung.

Men stemningen er ikke tilnærmelsesvis så ond som i den vulgært velhavende familie Roy, der er i centrum for en af de senere års mest succesfulde serier, Succession.

Nu er fjerde sæson endelig på trapperne. Den får dansk premiere på HBO Max 27. marts, og der er også for ganske nylig sendt en officiel trailer på gaden.

I allerførste afsnit af sæson et var der lagt op til, at Logan Roy (Brian Cox) – den aldrende og svagelige ejer af det globale medieimperium Waystar RoyCo – gav nøglerne videre til sønnen Kendall (Jeremy Strong).

Det var hverken den ambitiøse datter Siobhan ”Shiv” (Sarah Snook) eller hendes flamboyante bror Roman (Kieran Culkin) ubetinget begejstrede for.

Til gengæld var ældste bror Connor (Alan Ruck) nærmest ligeglad og ville hellere hygge sig på sit biodynamiske landsted med trofækæresten. Eller måske stille op som præsident. Noget skal man jo få tiden til at gå med.

Men ikke alt gik efter planen. Tværtimod endte den manipulerende patriarks intriger med, at alle røg noget så gevaldigt i totterne på hinanden, og det har de med skiftende held og alliancer været lige siden.

Succession er en underholdende og kulsort satire over livet på allerførste klasse, hvor man helst ikke bruger for meget tid sammen med kedsommeligt fattige mennesker, der ikke engang ejer deres eget fly.

Hovedrollerne er stærkt besat og spilles troværdigt hele vejen igennem. Lige som de suppleres af et herligt dysfunktionelt menageri af direktører, konkurrenter, lakajer og lykkeriddere, der alle prøver at kapre et stykke af kagen.

Rimeligvis har Succession – foruden imponerende seertal og flotte anmeldelser – også høstet et hav af branchepriser for både skuespil og manuskript.

Fortsætter den i samme stil, er der lagt op til endnu en ond gang intriger med masser af knive i ærmerne, inden serien efter planen lukker ned med en femte og sidste sæson. Formentlig i 2024.

Titel: Succession / Kan streames på HBO Max, fjerde sæson får premiere 27. marts