Artikel top billede

Bog: Sådan finder du vej fra ét job til en porteføljekarriere

Der er meget godt at sige om et arbejdsliv, der samler talrige spændende projekter til en tilfredsstillende helhed. Men hvordan kommer man dertil og hvad skal man overveje inden? Det er emnet for en ny bog.

For langt de fleste former arbejdslivet sig som en klassisk lønmodtagertilværelse, hvor man møder på ét job hver dag – fysisk eller virtuelt – og udfører sine opgaver.

Men i takt med, at stadig flere efterlyser mere mening og afveksling i arbejdslivet end én enkelt arbejdsgiver kan tilbyde, søger de også nye veje.

Her kan en mulighed være at kombinere flere forskellige projekter på en måde, der bedre tilfredsstiller ens professionelle ønsker. Samt måske bedre kan sikre sammenhæng mellem arbejds- og privatliv.

Det er præcis det, bogen ”MUVE – Redesign dit arbejdsliv, og skab en porteføljekarriere” handler om.

Bogen udkommer 1. marts, og titlens MUVE står for de fire faser, man ideelt gennemgår, før man træffer beslutningen om at kaste sig ud i et nyt arbejdsliv, nemlig: Motivér - Udforsk - Validér - Eksekvér.

Disse overvejelser er med til at definere vejen fra det øjeblik, man er motiveret til at foretage et skift og til man rent faktisk fører planen ud i livet.

Bogen er skrevet af Maria Hjorth og Pia Aarestrup, der begge har skiftet en succesfuld, traditionel erhvervskarriere ud med et mere sammensat arbejdsliv. I bogen fortæller de om deres egne erfaringer og om de udfordringer, man kan løbe ind i.

De går også i dybden med nogle af de overvejelser, man bør gøre sig inden, man træffer valget. Eksempelvis i forhold til behovet for løbende kompetenceløft. Ligesom man bør gøre op med sig selv, hvordan det vil forandre ens selvbillede og identitet, når man ikke længere kun repræsenterer én arbejdsplads, men flere.

Forfatterens egne overvejelser og iagttagelser kombineres undervejs med citater og ”minicases” på en lang række profiler som bl.a. Merete Eldrup, Lykke Friis, Michael Halbye, Vagn Sørensen og Lars Rasmussen. De fortæller, hvordan de har oplevet skiftet fra traditionel monokarriere til nu at sammensætte deres arbejdsliv med talrige forskellige engagementer.

Til sidst i bogen finder man en tjekliste med punkter, man bør overveje samt en omfattende liste med litteratur, artikler og såmænd også enkelte TED Talks om emnet, man med fordel kan gøre sig bekendt med, før man eventuelt vælger at tage springet.

Det gør bogen til en nyttig vejviser, hvis man overvejer om der er anden og mere attraktiv måde at anvende den trods alt begrænsede tid, vi hver især har på arbejdsmarkedet.

Hvilket for øvrigt også er nogle af de samme tanker, som kommentator og ledelsesrådgiver Henrik Ørholst er inde på i sin udmærkede bog ”Fremtiden er din – Karrieren efter de 50”, som vi tidligere har skrevet om her.

Titel: MUVE – Redesign dit arbejdsliv, og skab en porteføljekarriere / Forfattere: Maria Hjorth og Pia Aarestrup
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere