Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft-ejede Github fyrer 10 procent af de ansatte og lukker alle kontorer

Kode- og programmeringsplatformen afskediger hver 10. medarbejder og lukker alle kontorer, så alle nu skal arbejde hjemmefra.

Github, den webbaserede platform, som bruges til kodning og software, har annonceret, at hver 10. ansatte i selskabet skal fyres.

De 10 procent af Githubs arbejdsstyrke svarer til omkring 300 personer.

Derudover skal alle fysiske kontorer lukkes, og alle medarbejdere skal derfor arbejde hjemmefra.

Det skriver Forbes.

"Vi annoncerede en række vanskelige, men nødvendige beslutninger og budgetmæssige tilpasninger for både at beskytte vores virksomheds sundhed på kort sigt og give os kapacitet til at investere i vores langsigtede strategi fremad," meddeler Github.

Github annoncerede et ansættelsesstop tilbage i januar, men det viste sig, at der skulle mere til.

Udover fyringer og lukninger af kontorer, vil selskabet også indfører "effektivitetsstyrede ændringer" for at reducere omkostningerne.

Dette uddybes dog ikke nærmere, men Forbes skriver, at det sandsynligvis kommer til at betyde forringede vilkår for de tilbageværende ansatte.

"Selvom hele vores ledelsesteam omhyggeligt har overvejet dette trin og nået til enighed, er beslutningen i sidste ende som administrerende direktør min. Jeg erkender, at dette vil være svært for jer alle, og vi vil nærme os denne periode med den største respekt for enhver Hubber (Github-ansat, red.)," skriver CEO for Github Thomas Dohmke i til medarbejderne ifølge mediet.

Det fremgår også, at selskabet skal satse endnu mere på AI i form af kode-hjælperen Github Copilot.

Denne satsning sker samtidig med den store satsning på AI, som sker hos Githubs moderselskab, Microsoft, som købte platformen i 2018.

Fyringsrunden sker også samtidig med, at Microsoft har annonceret fyringer af 10.000 af tech-gigantens ansatte.