Artikel top billede

(Foto: U.S. AIR FORCE ACADEMY)

Efter advarsel: Elon Musks Twitter dumper første test fra EU

Elon Musk og Twitter har allerede fået en advarsel fra EU, og nu dumper det sociale medie den første test angående desinformation.

EU-kommissær for gennemsigtighed og demokrati Věra Jourová advarede sidste måned Elon Musk i forhold til at sørge for, at Twitter lever op til EU’s regler om tech-platformes håndtering af falsk information, fordi EU holder nøje øje med platformen.

Det tyder dog ikke på, at han har taget advarslen til sig.

Twitter har nemlig ikke formået at klare sin første desinformationstest fra EU.

Det skriver Politico.

Flere store platforme er blevet bedt om at aflevere rapporter om, hvordan de vil håndtere falsk information på deres platforme. Det sker få måneder før Digital Service Act (DSA), og derved flere bødebeføjelser, træder i kraft i EU.

Twitter har afleveret en rapport, men den er blevet opfattet som ufuldstændig. Andre platforme som Youtube, Facebook og Tiktok har også afleveret rapporter, men disse har indtil videre klaret sig gennem nåleøjet.

Twitter var altså den eneste platform, der dumpede.

"Jeg er skuffet over at se, at Twitters rapport halter bagefter andre," sagde Věra Jourová i en erklæring ifølge mediet og fortsætter:

"Jeg forventer en mere seriøs forpligtelse til deres forpligtelser, der stammer fra kodekset."

Rapporterne er frivillige, men det kan være en god idé at deltage, da de fungerer som en slags lakmustest for de kommende regler under DSA, og hvis tech-platforme ikke lever op til den kommende lovgivning, kan det betyde bøder på op til seks procent af omsætningen.

Twitter havde ved sidste årsrapport en omsætning på omkring 34,2 milliarder kroner. Seks procent af det beløb svarer til omkring 2 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere