Artikel top billede

(Foto: U.S. AIR FORCE ACADEMY)

EU sender advarsel til Elon Musk – og det kan koste dyrt

EU’s myndigheder holder nøje øje med Twitter, og Elon Musk bør ikke undervurdere kommissionens kamp om at holde store platforme ansvarlige, advarer en EU-kommissær.

EU-kommissær for gennemsigtighed og demokrati Věra Jourová kommer med en advarsel mod Twitter om, at alle tech-platforme skal overholde de gældende digitale regler i EU.

"Regulatorer overvåger allerede nøje overholdelsen af ​​de gældende databeskyttelsesregler, og vi vil også være i stand til at håndhæve loven om digitale tjenester senere i år," siger Jourová ifølge Euractiv.

Hun understreger, at Twitter er under stærk bevågenhed fra EU.

"Regulatorer overvåger allerede nøje overholdelsen af ​​de gældende databeskyttelsesregler, og vi vil også være i stand til at håndhæve loven om digitale tjenester senere i år," lyder det.

Efter opkøbet af Twitter har Elon Musk foretaget flere ændringer, der har fået EU’s opmærksomhed. Det gælder for eksempel fyringer af indholdsmoderatorer, som fjerner eventuelt ulovligt indhold, og dertil har platformen suspenderet flere journalister.

Hvis EU finder, at Twitter ikke overholder reglerne for digitale platforme i tilstrækkelig grad, kan det koste bøder på op til seks procent af omsætningen. Twitter havde ved sidste årsrapport en omsætning på omkring 34,2 milliarder kroner. Seks procent af det er omkring 2 milliarder.

"Først og fremmest vil jeg have dem til at respektere loven og reducere de risici, de udgør for alle deres brugere," lyder det fra kommissæren.

Europa-Parlamentets formand Roberta Metsola har ligeledes udtrykt bekymring over retningen for Twitter og har inviteret Musk til et møde, men invitationen blev ikke besvaret.

Věra Jourová betragter Twitter som en vigtig platform i kampen mod des- og misinformation, og det ønsker hun fortsætter selv efter de mange fyringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere