Artikel top billede

It-nedbrud skaber kaos i lufthavne: Lufthansa ramt af globalt it-nedbrud

Dagen efter at den skandinaviske luftfartskæmpe SAS blev ramt af et hackerangreb, er den tyske gigant Lufthansa nu ramt af et globalt it-nedbrud, der har skabt kaos-lignende tilstande i flere lufthavne.

Den tyske luftfartsgigant Lufthansa er i øjeblikket ramt af et globalt nedbrud, der har ført til et ukendt antal aflyste flyvninger.

Det skriver det tyske medie Bild, der beskriver situationen som “et globalt lufthavns-kaos.”

Ifølge Bild er passagerer blevet afvist i forbindelse med check-in og boarding, fordi deres rejseinformationer ikke har været tilgængelige i it-systemerne.

Især de store tyske lufthavne i München og Frankfurt er hårdt ramt, og ifølge Bild er de tyske luftfartsmyndigheder begyndt at omdirigere flytrafikken fra Frankfurt til byer som Düsseldorf, Nürnberg og Køln.

Flyvninger aflyst

Alle tyske indenrigsflyvninger med Lufthansa er i følge Bild blevet aflyst som følge af problemerne, og på sociale medier florerer der i øjeblikket billeder, som viser kaotiske tilstande i tyske lufthavne

Det er endnu uvist, hvad problemet skyldes, men en talsperson fra Lufthansa oplyser til Bild, at man arbejder på højtryk for at løse problemerne.

Nedbruddet hos Lufthansa kommer blot dagen efter, at det skandinaviske luftfartsselskab SAS blev ramt af stort hackerangreb, der betød at nogle brugere fik utilsigtet adgang til andre SAS-kunders brugerkonti.