Artikel top billede

(Foto: Lunar)

Danske Lunar henter ny topchef: Skal være mere profitabel

Den siddende administrerende direktør nåede kun at sidde på posten i mindre end to år, og skal fra 1. april 2022 erstattes af Vibeke Bak Solok, der kommer fra en stilling som finansdirektør i ATP Ejendomme.

Det bliver Vibeke Bak Solok, som overtager posten som administrerende direktør for den digitale bank Lunar, efter Anders Hertlev har valgt at søge nye græsgange efter mindre end to år på posten.

Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

Den kommende direktør er dog ikke en helt ny skikkelse for Lunar.

Vibeke Bak Solok har siden 2021 siddet i Lunar Groups bestyrelse, der er moderselskabet i koncernen og som ejer 100 procent af Lunar Bank.

Hun er uddannet revisor og har indtil nu siddet som finansdirektør hos ATP Ejendomme og har tidligere også både arbejdet i Danske Bank samt PwC.

”Jeg er meget glad for, at Vibeke har takket ja til at få en endnu større rolle i Lunar. Med Vibeke ved roret, kan vi tage det næste skridt og fortsætte Lunar Banks positive udvikling. Vi opererer på et marked, der er konstant i forandring og hendes erfaring fra bankindustrien bliver en stor styrke for Lunar Bank i den kommende tid, hvor banken skal blive mere profitabel,” lyder det i meddelelsen fra Claus Okholm, formand for Lunar Bank-bestyrelsen.

Vibeke Bank Soloks største opgave bliver at sikre, at den digitale bank bliver mere profitabel og at ”tage Lunkar Bank til næste niveau,” lyder det i pressemeddelelsen.

”Jeg har med stor interesse fulgt Lunar Bank helt fra begyndelsen. Dens evne til at innovere og udvikle stærke bankprodukter, har altid fascineret mig og derfor var det ikke en svær beslutning først at takke ja til en plads i Lunar Group og Lunar Banks Bestyrelse – og nu til tilbuddet om at tiltræde som CEP i Lunar Bank,” fremgår det af pressemeddelelsen.

Fyringer og frisk kapital

Lunar, der alene sidste år hentede 2,1 milliarder kroner i en større kapitalrunde, landede et dundrende underskud på 783 millioner, fyrede i september 2022 40 ansatte.

I december 2022 blev endnu flere fyret. Denne gang var det 50 ansatte, virksomheden skar fra igen.

I september oplyste Lunar til Computerworld, at der var tale om en "organisationstilpasning."

Samtidig oplyste den digitale bank, at der udover fyringerne også havde været et ukendt antal nyansættelser i samme uge.

Det fremgår af Lunars hjemmeside, at selskabet har mere end 500 ansatte på nordisk plan.

I begyndelsen af februar 2023 oplyste den digitale bank, at der var blevet rejst 260 millioner kroner i ny kapital til banken.

Stifter og CEO i Lunar Group, Ken Villum Klausen, pointerede dengang, at der skal sorte tal på bundlinjen i det nuværende marked.

"De kapitalmarkeder, som vi og andre selskaber som Lunar rejser penge i, er helt anderledes end tidligere. Der er et ufravigeligt krav om indtjening," udtaler han.

"Vi har det sidste år forbedret vores produkt, fået flere kunder og øget vores indtjening markant. Det kommer vi til at fortsætte med i 2023 og årene fremover for markedet har brug for en seriøs udfordrer i branchen."

Bag kapitaltilførslen er langt størstedelen af de eksisterende aktionærer, og Ken Villum Klausen glæder sig over, at de støtter op om Lunar i en periode med "høj bølgegang på de finansielle markeder."

Den nye kapital skal ifølge direktøren gøre det muligt for Lunar at udvikle og tilbyde endnu bedre produkter til Lunars mere end 500.000 kunder i Danmark, Norge og Sverige.