Artikel top billede

Nu vil Københavns Lufthavn beskytte sig mod DDoS-angreb

Københavns Lufthavn vil nu beskytte sig mod overbelastnings-angreb, så lufthavnen ikke kan blive ramt af nye cyberangreb i stil med dem, der ramte onsdag.

I fremtiden bliver det formodentligt sværere for at cyberkriminelle at lægge Københavns Lufthavns hjemmesider ned med overbelastningsangreb.

Lufthavnens it-direktør Kenneth Lindegaard meddeler til TV2-regionen,TV2 Kosmopol, at lufthavnen vil tage en række tiltag, der skal beskytte lufthavnens systemer mod denne type angreb.

Han ønsker dog ikke konkretisere præcis, hvilke tiltag som lufthavnen har taget.

"Der findes en række forskellige tiltag, som kan beskytte et system mod denne slags angreb. Hvilke specifikke tiltag, vi har igangsat yderligere og forstærket brug af, ønsker vi ikke at komme ind på, blandt andet på grund af grupper, som kan have modsatrettede interesser af vores," skriver it-direktør i Københavns Lufthavn, Kenneth Lindegaard, i en mail til TV 2 Kosmopol.

Meldingen kommer efter, at Københavns Lufthavns hjemmeside samt en række andre danske lufthavnes hjemmesider onsdag morgen blev ramt et cyberangreb, som gjorde siderne ustabile og svære at tilgå.

Hjemmesiderne fungerede dog stabilt igen allerede onsdag eftermiddag.

Det vurderes, at det muligvis er en hackergruppe, som kalder sig for Anonymous Sudan, der står bag angrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere