Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Amerikanske myndigheder klar til spænde ben for Adobes kæmpe-opkøb

Det amerikanske justitsministerium kan være på vej til at spænde ben for Adobes gigantiske opkøb af Figma for 150 milliarder kroner.

En ny ære inden for kreativt design kan være på vej, lød det selvsikkert fra Adobe, da virksomheden i efteråret annoncerede sit opkøb af designvirksomheden Figma for svimlende 150 milliarder kroner.

Men den nye æra lader muligvis vente på sig. For ifølge erhvervsmedie Bloomberg kan det amerikanske justitsministerium være i færd med at spænde ben for opkøbet.

Ifølge Bloomberg planlægger justitsministeriet et monopol-sagsanlæg, der skal blokere for opkøbet, og allerede i den kommende måned kan en stævning fra justitsministeriet lande hos de amerikanske domstole.

Kan gå ud over den frie konkurrence

I ministeriet frygter man, at Adobes opkøb vil gå ud over den frie konkurrence, hvor folk i de kreative industrier, som Adobe allerede i dag har et solidt greb om, vil få et stadig mere begrænset udvalg af software at vælge mellem.

Overtagelsen af Figma skulle blandt andet bidrage til at styrkes Adobe-koncernens position inden for interaktivt design af applikationer i hold, lød det fra Adobe i forbindelse med opkøbet.

"Med Adobes og Figmas ekspansive produktportefølje vil den kombinerede virksomhed få en sjælden mulighed for at drive fremtidens arbejde ved at samle muligheder for brainstorming, deling, kreativitet og samarbejde og levere disse innovationer til hundredvis af millioner af kunder," fremgik det af en pressemeddelelse af Adobes i forbindelse med offentliggørelsen af købet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere