Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Bekræftet: Flere film om Ringenes Herre-universet på vej

New Line Cinema og Warner Bros har bekræftet et storstilet samarbejde om flere film fra Midgård og holder instruktør Peter Jackson tæt på processen. LEGO har også trukket deres deres merchandiseaftale frem af mølposen.

”The Road goes ever on and on..” som gamle Bilbo sang, da han forlod Sækkedyb efter at have overladt Ringen til Frodo. Det samme gælder mængden af film og serier fra Midgård.

Amazon skød i oktober produktionen af Rings of Power sæson 2 i gang, og her er forhåbentlig lidt mere smæk på handlingen end i første sæson, hvor historien var noget gumpetung indtil de allersidste afsnit. Og i 2024 får en animeret film om de hesteglade Rohirrim premiere.

Endnu mere spændende er det dog, at New Line Cinema og Warner Bros for få dage siden offentliggjorde et samarbejde om ”et antal” nye film fra universet.

Kort efter udsendte instruktør Peter Jackson og hans to nærmeste samarbejdspartnere Fran Walsh og Philippa Boyens en melding om, at Warner havde ”holdt dem orienteret hele vejen igennem,” og at de glædede sig til at høre mere.

Hvad dét så konkret betyder – og hvad filmene i øvrigt mere specifikt kommer til at handle om – er dog indtil videre ukendt. Men der er rigeligt med kildemateriale at trække på.

J.R.R. Tolkien var særdeles produktiv og efterlod enorme mængde skriftligt materiale. Også om mange, mange andre begivenheder, myter og personer end de, der er dækket af i filmene om Hobbitten og Ringenes Herre.

For eksempel var en del fans skuffede, da der ikke blev plads til skovens herre Tom Bombadil i Peter Jacksons hidtidige produktioner.

Bombadil er ellers – trods sine fjollede sange, høje hat og gule støvler – en magtfuld og hemmelighedsfuld skikkelse, der redder hobbitterne fra både glubske piletræer og iskolde gravånder på deres færd. Så et kvalificeret gæt er, at han optræder i mindst én af produktionerne.

Et andet godt bud er, at überskurken Morgoth – Saurons læremester – også stikker hovedet frem. Desuden springer de hidtidige film også let hen over talrige interessante historier om elverkonger- og krigere, som nok kunne bære en filmatisering i sig selv.

Men der er altså ikke andet end gisninger og formodninger om de kommende film at læne sig op ad, indtil producenterne fortæller mere.

Noget kunne dog tyde på, at man enten har delt lidt informationer på forhånd med centrale samarbejdspartnere. Eller at universet omkring Midgård simpelthen bare er ved at blive populært og salgbart stof igen.

Lego har for eksempel pudset sin kostbare franchiseaftale af efter mange år i mølposen og sender 8. marts en stor og meget flot model af elvernes by Kløvedal (eng. Rivendell) på markedet. Ligesom ubekræftede rygter vil vide, at de også har modeller af byen Minas Tirith og Saurons sorte tårn Barad-dûr på vej.