Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Skal slettes så hurtigt som muligt: EU-Kommissionen forbyder TikTok-app på alle ansattes telefoner

EU-Kommissionen forbyder med omgående virkning alle sine ansatte at anvende TikTok.

EU-Kommissionen forbyder med omgående virkning alle sine medarbejdere at anvende TikTok på de enheder, som de i noget som helst omfang anvender til arbejdsmæssige forhold.

Ifølge Politico har de EU-ansatte torsdag morgen modtaget besked om, at de omgående skal fjerne TikTok-appen fra deres arbejdstelefoner.

De skal desuden slette TikTok-appen på deres private telefoner, hvis de private telefoner har apps installeret som på nogen måde anvendes til deres arbejde.

Ønsker de at beholde TikTok på deres private telefoner, skal de istedet slette alle arbejdsrelaterede apps på de pågældende telefoner.

TikTok skal fjernes ‘så hurtigt som muligt’ og allersenest 15. marts.

EU begrunder beslutningen med, at man ønsker at ‘beskytte kommissionens data og øge cybersikkerheden,’ som det lyder i beskeden til medarbejderne.

“For at beskytte EU-data og øger cybersikkerheden har EC Corporate Management Board besluttet at suspendere TikTik-applikationen på corporate devices og personlige enheder, som anvendes som del af kommissionens mobile tjenester,” lyder det i beskeden.

EU anvender en BYOD-politik, som flere betegner som ‘rædselsfuld,’ når det handler om it-sikkerhed.

Det vurderes, at de andre EU-organisationer - rådet samt EU-Parlamentet - inden længe vil følge op med et lignende forbud mod TikTok.

USA forbød allerede i december samtlige stats-ansatte at have TikTok installeret på deres telefoner. Senere har en lang række delstater fulgt trop.

TikTok-appen er i dag installeret på omkring 125 millioner europæiske telefoner.