Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

Netværksgiganten Ericsson idømt bøde på næsten 1,5 milliarder kroner i irakisk bestikkelsessag

Svenske Ericsson har indgået et forlig med de amerikanske myndigheder, hvor bøden lyder på 1,47 milliarder kroner. Milliardbøden kommer i forbindelse med en bestikkelsessag i Irak.

Den svenske netværksgigant Ericsson har accepteret en bøde på hele 1,47 milliarder kroner.

Selskabet har netop indgået forlig med det amerikanske justitsministerium i en sag, der relaterer sig til en bestikkelsessag i Irak, skriver CNBC.

Sidste år meddelte Ericsson, at selskabet muligvis have været involveret i at betale bestikkelse til terrorgruppen Islamisk Stat, der hører hjemme i Mellemøsten.

Bøden er kommet i stand, da selskabet ikke informerede anklagemyndigheden i tide i 2019 omkring en intern undersøgelse af selskabets egne forhold i Irak.

Ericsson måtte også punge ud tilbage i 2019. Her lød bøden på 520,6 millioner dollar, svarende til 3,6 milliarder kroner. Anklagemyndigheden fra New York kaldte sagen en "årelang korruptionskampagne", der både involverede bestikkelse af embedsmænd samt forfalskning af papirer og tegnelser i Djibouti, Kina, Vietnam, Indonesien og Kuwait.

Telegiganten var involveret i brud på antikorruptonslovgivningen i perioden 2010 til 2016.

Som en del af forliget fra 2019 blev der indgået en såkaldt udskudt retsforfølgelsesaftale (DPA). Men det amerikanske justitsministerium mener nu, at Ericsson ikke har levet op til aftalen, hvorfor den aktuelle bøde er kommet i stand.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere