Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Microsoft Teams vil snart lade dig være en 3D-figur under møder

Microsofts ’avatarer’ kommer snart til Teams, og du behøver ikke engang at tænde kameraet.

Snart kan du vælge at være en 3D-figur af dig selv i Microsoft Teams.

På den måde kan du deltage i møder uden at have kameraet til.

"Avatarer til Microsoft Teams giver dig den tiltrængte kamerapause, mens du stadig giver dig mulighed for at samarbejde effektivt. Du kan tilføje et nyt valgfrit lag til dine møder og repræsentere dig selv, som du vil, med tilpasselige avatarer og reaktioner," skriver tech-giganten i en opdatering af Microsoft 365 roadmap.

Microsoft bør begynde at udgive funktionen allerede fra maj, fremgår det.

Formålet er at kunne give brugere en pause fra kameraet, samtidig med, at andre, der er med i mødet, ikke sidder og kigger på en tom skærm.

Oprindeligt annoncerede Microsoft disse avatarer i 2021, så de har været undervejs i et stykke tid, men de seneste måneder har Microsoft testet den kommende feature på et mere seriøst plan, skriver The Verge.

Avataren skal kunne tolke på din tale og bevæge sig derefter.

"Vi er i stand til at fortolke dine vokale signaler for at animere avataren, så den føles nærværende," har Katie Kelly, hovedproduktchef for Microsoft Mesh, sagt i et interview med mediet.

Microsoft planlægger også at bruge disse avatarer i sine 3D-møder, som tech-giganten har indgået partnerskab med Meta om for at udrulle til VR-headset.