Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Microsoft 365 får nye funktioner til at bekæmpe "utilgængeligt indhold"

Microsoft kommer med nye funktioner til indholdsskabere i form af en ny ’accessibility assistant’.

Microsoft har annonceret den nye tilgængelighedsassistent til Microsoft 365.

Formålet er, at denne funktion skal hjælpe såkaldte indholdsskabere eller content creators med at gøre deres indhold lettere tilgængeligt for alle grupper.

Indholdsskabere dækker over alle dem, der bruger Office-produkter til at producere indhold med henblik på, at andre skal se det.

Ifølge tech-giganten vil assistenten komme med forslag, som vil hjælpe indholdsskaberne med at identificere faktorer, der igen kan forårsage tilgængelighedsproblemer.

"Utilgængeligt indhold er overalt i den digitale verden," skriver Aleš Holeček, CVP for Office Product Group hos Microsoft i et blogindlæg.

Det drejer sig om hjemmesider, der indeholder problemer som manglende billedbeskrivelser, videoer uden billedtekster og svære at læse tekstfarver, der reducerer læsbarheden og anvendeligheden for mennesker med handicap, lyder det.

"De samme problemer gennemsyrer de e-mails, præsentationer, dokumenter og regneark, vi alle opretter hver dag. Dette skaber barrierer, der forhindrer vores kolleger og kolleger i at udføre deres arbejde effektivt, forhindrer studerende i at få mest muligt ud af deres uddannelse og forhindrer forfattere i at nå ud til deres bredest mulige publikum," skriver Holeček.

Konkret fungerer assistenten ved, at der lidt ligesom, der er røde og blå streger i Microsofts skriveprogrammer under stavefejl og grammatiske fejl, vil der nu være et ikon af en lille person ude i siden, som betyder, at der er tilgængelighedsproblemer, i det, der bliver produceret.

Klikker man på ikonet vil assistenten foreslå løsninger, som kan være en ny farve på teksten en anden skrifttype eller andet.