Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Ed Hardie/Unsplash)

Frygt for 'tiggende' beskeder: Microsoft ændrer indstillinger for standardapps i Windows 11

Microsoft vil ændre sine politikker for håndtering af apps. Det gælder i forhold til standardapps og fastgjorte apps i proceslinjen.

Der sker ændringer på app-fronten i Windows 11.

Det drejer sig om, at Microsoft vil gøre det lettere for udviklere at tilbyde at gøre deres apps til standard for kompatible filtyper i Windows 11.

"Vi ønsker at sikre, at folk har kontrol over, hvad der fastgøres til deres skrivebord, deres startmenu og deres proceslinje, samt være i stand til at kontrollere deres standardapplikationer såsom deres standardbrowser gennem et konsekvent, tydeligt og troværdigt Windows-system."

Sådan lyder det i et nyt indlæg skrevet af Tali Roth, head of product ved Windows Core Experiences og Aaron Grady, principal group program manager. Og de fortsætter:

"Tredjepartsapplikationer, der kører på Windows og Microsofts egne apps og funktioner vil have adgang til metoder til at fastgøre disse nøglebrugeroplevelser og adgang til at dirigere brugere til at ændre standardindstillinger."

Microsoft vil tilføje en ny deeplink-URI til apps på Windows 11. Dette vil give apps mulighed for at sende brugere direkte til relevante sektioner af Windows Settings-appen for at ændre standardindstillinger.

Dette har uden tvivl fordele, men kan også vække en vis frygt.

På den ene side er det smart, fordi brugeren ikke skal ind i indstillinger og finde den rigtige sted at ændre standardappen til den ønskede, så der er tid at spare.

På den anden side kan det ende med utallige tiggende beskeder fra apps, der ønsker at være brugerens standardapp.

Dette gælder især i forhold til fastgørelse, hvor det er planen at Microsoft vil gøre en API tilgængelig i Windows 11.

API'en vil markere apps som en "betroet Windows-brugeroplevelse", der giver brugerne en besked om muligheden for at fastgøre en app eller dele af appen til proceslinjen.

Ifølge PCWorld er bekymringen, at det ikke er oplyst, hvor ofte en sådan besked vil og kan poppe op.

Funktionen er dog stadig i dev-kanalen, så der er tid at løb på. En vurdering fra mediet Thurrott lyder, at funktionen nok vil ankomme til det bredere publikum i andet halvår af 2023.

Beskeden angående fastgørelse af apps vil se således ud: