Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Folketinget vedtager ny lov, som skal skaffe flere it-ansatte til Danmark

Folketinget har netop vedtaget en lov, der gør det lettere for virksomheder at rekruttere udenlandsk arbejdskraft. Det er en ændring, der har været sukket efter i it-branchen, og håbet er, at det vil føre til rekruttering af flere internationale it-ansatte.

Fra 1. april træder nye regler for arbejdstilladelser i kraft.

Det sker, fordi Folketinget netop har vedtaget en ny lov på udlændingeområdet, som skal styrke international rekruttering. Det drejer sig om loven L46.

Det er ændringer, der har været sukket efter blandt landets it-arbejdsgivere, og det er især håbet, at der nu skal mere udenlandske arbejdskraft i Danmark på it-området, lyder det fra DI Digital, som er meget begejstret for den lye lovgivning.

”Den viser, at der er politisk opbakning til at løse de store udfordringer med mangel på arbejdskraft, som fylder meget i mange brancher og ikke mindst i forhold til manglen på dygtige it-folk, som lige nu er en bremseklods for den digitale udvikling og dermed også for de digitale grønne løsninger, som vi har så hårdt brug for,” udtaler Rikke Zeberg, branchedirektør i DI Digital i en meddelelse.

Konkret betyder det nyligt vedtagede lovforslag, at beløbsordningen nedsættes. Det vil sige, at international arbejdskraft fra 1. april skal tjene 375.000 kroner årligt i løn for at kunne leve op til krav om opholdstilladelse – i dag hedder tallet 465.000 kroner.

Derudover kan virksomheder med 10 fuldtidsansatte blive certificeret til fast track-ordningen, som gør, at de kan søge opholdstilladelse for deres ansatte med en fuldmagt, hvis de lever op til en række krav.

Og dertil kan flere stillingsbetegnelser komme på positivlisterne ved national og regional mangel på arbejdskraft.

”DI Digital har netop lanceret et politisk udspil med en række forslag til, hvordan vi kan løfte de digitale kompetencer i Danmark og komme den alvorlige mangel på it-specialister til livs. At Folketinget nu har besluttet at lette adgangen til internationale medarbejdere, er meget vigtigt i den sammenhæng,” udtaler Rikke Hougaard Zeberg.

For stemte 92 (S, V, M, DD, LA, KF, RV, ALT og NB), imod stemte 18 (SF, EL og DF), hverken for eller imod stemte 0.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere