Artikel top billede

(Foto: GWA 59)

En sværm af kinesiske internet-satellitter skal i kredsløb

Den kinesiske stat styrker sin kommende infrastruktur ud i rummet. Tusindvis af internet-satellitter skal sendes op.

Endnu en massiv spiller synes at ville gøre sig gældende med et kredsløb-baseret netværksinfrastruktur, såsom Elon Musks profilerede ’Starlink’.

Efter at den kinesiske stat i 2017 indledte fremstillingen af 130 netværkssatellitter årligt, løftes ambitionerne, med et nyt konglomerat kaldet ’GWA 59’.

Det skriver netmediet Space Voyaging.

Det ny netværk vil hedde ’Guowang’ og vil tælle i alt 12.992 satellitter. Det er omkring fire gange flere end de 3.580 netværkssatellitter, som Starlink opererer med i dag, når det er fuldt udbygget vil det dog tælle 40.000 satellitter i kredskløb.

De kommende internet-satellitter skal flyve i den såkaldte ’Low Earth Orbit’ zone, tættest på jorden.

Satellit-baseret internet er i Kina blevet stemplet som værende kritisk infrastruktur i lighede med 5G, kunstig intelligens og IoT.

Sværmen af satellitter skal opsendes med ’Long March 5B’ raketterne, som ifølge mediet har haft flere problematiske flyvninger, men som på sigt vil kunne genbruge dele af sine rakettrin.

På EU-plan arbejdes også på at kreere et europæisk netværk af internet-satellitter, som ifølge Financial Times skal tilbydes til de europæiske lande samt til Afrika, som ifølge EU har brug for et alternativ til infrastruktur fra Kina.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere