Artikel top billede

Alliancen mod spionsoftware: Danmark slår sig sammen med 10 andre lande

Danmark går sammen med 10 andre lande for at forhindre spredning af spionsoftware.

Danmark har allieret sig med 10 andre lande, som i en fælles erklæring har givet hinanden løfte om, at landene ville bekæmpe misbrug af kommerciel spionsoftware.

Det beretter Berlingske.

I den fælles erklæring erkender landene, at misbrug af sådanne værktøjer udgør en trussel mod national sikkerhed og individuelle frihedsrettigheder og alt for ofte bruges til at overvåge og intimidere politiske modstandere, begrænse ytringsfrihed og menneskerettigheder eller på andre måder krænke civilretlige frihedsrettigheder, lyder det.

Derfor mener de deltagende lande, at der er behov for både nationale og internationale regler og kontrolmekanismer for at forhindre spredning og misbrug af denne teknologi.

Ud over Danmark, tæller alliancen Australien, Canada, Costa Rica, Frankrig, New Zealand, Norge, Sverige, Storbritannien samt USA.

Danmark forpligter sig i den forbindelse til at arbejde på at etablere procedurer og retningslinjer, der sikrer, at eventuel brug af spionsoftware af regeringen er i overensstemmelse med internationale menneskerettigheder og civilretlige frihedsrettigheder.

Dette vil også omfatte at forhindre eksport af software, teknologi og udstyr til brugere, der kan tænkes at misbruge det til cyberkriminalitet eller uautoriseret overvågning af informationssystemer, lyder det.

De deltagende lande vil også samarbejde om at dele information om spredning og misbrug af spionsoftware samt arbejde tæt sammen med industrien og civilsamfundet for at fastlægge passende standarder og retningslinjer.

Dette vil også omfatte en dialog med andre lande og interessenter for at sikre en mere ensartet tilgang til regulering og kontrol med spionsoftware.

Det er første gang, at landene arbejder sammen om at bekæmpe spredning og misbrug af spionsoftware.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere