Artikel top billede

(Foto: Clint Patterson/Unsplash)

Microsoft opdaterer Windows Autopatch med nye funktioner

Microsoft kommer med forbedringer til Windows Autopatch, som er automatiseringen af Patch Tuesday.

Microsoft opdaterer Windows Autopatch, som er tech-gigantens form for automatisering af Patch Tuesday, der er dagen hver måned, hvor Microsoft patcher sine systemer.

Windows Autopatch understøtter nu advarsler til it-administratorer for at give dem besked om problemer eller påkrævede handlinger under en opdateringsproces.

Det fremgår at et blogindlæg.

De nye advarsler dækker forskellige scenarier.

Det kan for eksempel være enheder, der ikke er kvalificerede til tjenesten, enheder, der ikke modtager opdateringer, enheder, der har fejlet eller rullet tilbage opdateringer, og enheder, der skal genstartes.

Dertil får Windows Autopatch nye funktioner, som skal forbedre oplevelsen for brugerne.

For eksempel kan it-administratorer nu sætte opdateringer på pause i op til 35 dage for individuelle enheder eller grupper. De kan også fravælge funktionsopdateringer i op til 365 dage eller udskyde dem til næste udgivelse.

Desuden kan it-administratorer nu se opdateringsstatus og historik for individuelle enheder i Windows Autopatch-portalen.

Kort fortalt kommer der mere kontrol fra it-administratorer om, hvordan enheder i en given organisation opdateres.

Microsoft opstiller selv følgende punkter for opdateringen:

  • Windows Autopatch-grupper: Opret dine egne distinkte sæt af udrulning-ringe og udrulnings-kadence.

  • Håndtering af Windows featureopdateringsfrigivelser: Udnyt Windows Autopatch-grupper og deres udrulnings-ringe ved oprettelse af nye Windows-funktionsopdateringsdeploymenter.

  • Rapportering: Opdatering af vores eksisterende rapportering, der giver indsigt i opdateringsoverholdelse, deployment-status og opdateringsfejl.

  • Policy health og afhjælpning: Igangsæt handlinger for Autopatch-tjenesten til at genoprette politikker og gendanne udrulnings-ringe.
Windows Autopatch er en tjeneste, der har til formål at automatisere opdateringer ved Patch Tuesday og lette opgaven for administratorer.

Det kan være smart, men Computerworld har også talt med flere offentlige Microsoft-kunder fra den offentlige sektor, som holder igen med automatiseringen af opdateringer, da de har et stort behov for at kontrollere it-systemerne meget nøje, og fordi de i forvejen har andre patch-strategier.

Det gælder for eksempel i flere danske regioner og universiteter.