Artikel top billede

(Foto: EU Kommissionen / Xavier Lejeune)

Vestager blandt verdens 100 mest indflydelsesrige personer: Hædres for kamp mod tech-giganter

Danske Margrethe Vestagers kamp for at regulere tech-giganterne, gør hende til en af verdens 100 mest indflydelsesrige personer, mener et amerikansk magasin.

EU’s kommissær for konkurrence og digitalisering Margrethe Vestager er en af verdens mest indflydelsesrige personer.

Det mener det amerikanske magasin Time, som har den danske politiker opført på sin årlige liste over verdens 100 mest indflydelsesrige personer.

Listen der blev offentliggjort torsdag er ikke rangeret, men magasinet fremhæver Margrethe Vestagers arbejde med at udfordre store tech-giganter, som Google, Amazon, Apple og Facebook.

Fremhæver kamp mod tech-giganter

Helt konkret fremhæves det, at hun ført an i granskningen af, hvordan selskaberne forvalter deres markedsposition, hvilket har ført til strammere regulering og udstedelsen af en række store bøder i EU.

Eksempelvis fik Margrethe Vestager og EU-kommissionen sidste år EU-rettens ord for, at det var i orden at udstede en bøde på 30,5 milliarder kroner for misbrug af sin dominerende position på mobilmarkedet.

Margrethe Vestager er den eneste dansker på årets liste.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere