Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Greg Bulla/Unsplash)

Google bygger splinterny søgemaskine baseret på kunstig intelligens

Udover den helt nye søgemaskine tilfører Google også nye AI-funktioner til den eksisterende søgemaskine

At Google er verdens mest brugte søgemaskine, kan der vist ikke herske tvivl om.

Søgemaskinen bruges dagligt af milliarder af brugere verden over, og er man alligevel havnet på Microsofts Bing-søgemaskine, skynder man sig febrilsk at taste google ind i søgefeltet.

Men noget tyder på, at Googles klassiske søgemaskine står overfor en radikal ændring.

Ifølge New York Times, er Google i gang med at bygge en helt ny søgemaskine baseret på kunstig intelligens.

Bliver samtalebaseret

Baseret på brugerens tidligere søgninger skal Googles nye søgemaskine komme op med udvalgte resultater for, hvad den enkelte bruger kunne være interesseret i at søge på, og eksempelvis hvilke produkter brugeren kunne være interesseret i at købe.

På samme tid skal søgemaskinen være samtalebaseret, som vi blandt andet har set det med allestedsværende ChatGPT fra OpenAI.

Udover den nye søgemaskine arbejder 160 fuldtidsmedarbejdere i Google ifølge New York Times på et andet AI-projekt, der går under navnet Magi. Magi skal tilføje nye funktioner til Googles eksisterende søgemaskine, og blandt andet tilbyde brugerne en samtalebaseret måde at søge efter musik samt mulighed for at svare på udvikler-spørgsmål.

Bing blæser derudaf  

New York Times skriver yderligere, at det kom som et chok for Google, da det i marts kom frem, at Samsung overvejede at skifte Google-søgemaskinen ud med Microsofts Bing.

Bing har haft stærk medvind, efter Microsoft, der er hovedaktionær i Open AI og dermed ChatGPT, for nyligt tilføjede AI-teknologier til Bing-søgemaskinen.

Microsofts Bing er hurtigt på vej til at blive den største trussel for Google. Ifølge marketingsbureuret Reliablesoft sidder Google dog fortsat på 92,57 procent af markedet for søgemaskiner.

Ifølge New York Times står Google til at miste tre milliarder dollar, hvis Sydkoreanske Samsung ikke fornyer kontrakten med Google, og i stedet vil bruge Microsofts Bing-søgemaskine fremadrettet.

Derudover har Google en 20 milliarder dollar-kontrakt med Apple, der skal fornyes senere i år.