Artikel top billede

(Foto: Esa Riutta/Pixabay)

Microsoft løfter sløret for nye AI-funktioner til Excel med helt ny model

Excel Labs er et nyt AI-projekt fra Microsoft, som har til formål at give brugerne mulighed for at oprette og administrere deres data på nye måder – særligt inden for to hovedområder.

Microsoft er kommet med et nyt tilføjelsesprogram til Excel, som gør det muligt for brugerne at benytte generativ AI i programmet, og det sker helt uden om partnerskabet med OpenAI.

Den nye model kaldes Excel Labs, og den er kun tilgængelig via Microsoft Garage. Formålet er blandt andet at teste idéer til Excel og give feedback.

”Excel Labs er et tilføjelsesprogram, der giver os mulighed for at frigive eksperimentelle ideer, som du kan prøve og give os feedback, der hjælper os med at udvikle Excel til at være mest nyttigt for dig,” skriver Petra Ronald, program manager hos Microsoft i et blogindlæg.

The Microsoft Garage er en eksperimentel udviklingsenhed inden for Microsoft, der er dedikeret til at fremme innovation og eksperimentering inden for softwareudvikling, enheden giver Microsofts ansatte mulighed for at foretage og deltage i eksperimentelle projekter på tværs af virksomheden.

Excel Labs starter med fokus på to eksperimentelle idéer:

  • Avanceret formelmiljø (AFE)
Et avanceret redigeringsværktøj til komplekse formler, som tidligere blev udgivet som et separat Garage-projekt, Advanced Formula Environment add-in. Men Microsoft har nu opgraderet Microsoft AFE og ruller al dens funktionalitet ind i Excel Labs, så brugere ikke behøver at installere flere add-ins.

  • LABS.GENERATIVEAI brugerdefineret funktion
Så med dette eksperimentelle add-in kan brugere teste fordele ved generativ AI direkte fra Excel-gitteret ved hjælp af LABS.GENERATIVEAI brugerdefinerede funktion, skriver Petra Ronald.

Denne funktion giver muligheder for at sende prompts fra Excel-gitteret til en generativ AI-model og derefter returnere resultaterne fra modellen tilbage til dit regneark. Dette er ikke en del af Microsoft365 Copilot.

Sådan kommer du i gang

Hvis du ønsker at prøve kræfter med projektet, er det ifølge Microsoft meget nemt.

”Bare installer Excel Labs-tilføjelsen gennem Office Store. Hvis du ikke kan se tilføjelsesprogrammet, når du skriver Excel Labs i søgefeltet i Office Store, opfylder din version af Office muligvis ikke systemkravene,” skriver Petra Ronald.

Når tilføjelsesprogrammet er installeret eller opdateret, skal du vælge Excel Labs-knappen på fanen Hjem. Dette åbner Excel Labs funktionsgalleriside, hvor du kan vælge, hvilken funktion du vil bruge. For at vende tilbage til funktionsgalleriet til enhver tid skal du vælge overløbsmenuen i navigationslinjen.