Artikel top billede

(Foto: Photo by rawpixel on Unsplash)

Microsoft vil automatisere Excel med ny AI

Excel står overfor en stor automatisering af formler og funktioner, hvis den nye AI bliver indført.

I fremtiden kan Excel-brugere få det nemmere.

Microsoft arbejder på at indføre det nye Flame AI i Office-programmet Excel. Flame vil gøre automatiseringen af Microsoft Excel-formler mere effektiv.

Det skriver Winbuzzer.

Der har været meget snak om ChatGPT, og det kom muligvis bag på nogle, at det ikke, var den, der blev nævnt, men det er, fordi Flame er en lille sprogmodel, der er designet specifikt til Excel-formler.

Flame AI "udnytter domæneindsigt til at opnå konkurrencedygtig præstation med en væsentligt mindre model (60 millioner parametre) og to størrelsesordener mindre træningsdata," lyder det i et papir fra Microsofts research-team, som fortsætter:

"Vi kuraterer et træningsdatasæt ved hjælp af skitse-deduplikering, introducerer en Excel-specifik formel-tokenizer til vores model og bruger domænespecifikke versioner af maskeret spændviddeforudsigelse og støjende auto-kodning som mål."

Derudover har Microsofts CEO Satya Nadella meldt ud, at OpenAI’s teknologier som Dall-E2 og ChatGPT skal bredes ud i hele Microsoft-porteføljen, så det rammer muligvis også Excel på et tidspunkt, når tid er.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere