Artikel top billede

(Foto: Dansk Industri)

Rikke Zeberg stopper som direktør i DI Digital – her er hendes nye job

Brancheorganisation DI Digital skal på jagt efter en ny direktør efter, at Rikke Hougaard Zeberg har valgt at skifte job efter to et halvt år på posten.

Fra 1. juni skal brancheorganisationen DI Digital have ny direktør.

Det sker efter, at Rikke Hougaard Zeberg efter to et halvt år på posten har valgt stoppe i DI Digital for i stedet bliv direktør for Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Det oplyser hun på LinkedIn.

“Jeg glæder mig vildt meget til at lande og sammen med styrelsens dedikerede medarbejdere og chefer komme videre med de vigtige opgaver styrelsen har,” skriver hun.

Styrelsen hører ind under Klina, Energi- og Forsyningsministeriet og står blandt for at indsamle geodata ligesom at selskabet og også har et ansvar for dele af den digitale infrastruktur i Danmark. Herunder regulering af tele- og bredbåndsområdet.

Rikke Zeberg Hougaard fremhæver i den forbindelse den rolle, som styrelsen har i forbindelse med både den grønne omstilling og den digitale transformation.

“Den grønne omstilling og den digitale transformation er i fuld gang i både erhvervslivet og i den offentlige sektor, og en helt afgørende forudsætning for at lykkedes med de opgaver, er, at vi har en velfungerende digital infrastruktur, og der samtidig bliver stillet data til rådighed for nye løsninger og fortsat optimering,” skriver hun.

Skifter job efter turbulente år

Samtidig takket Rikke Zeberg Hougaard de ansatte i DI Digital, og forklarer, at karriereskiftet kommer oven på det, som hun beskriver som en række turbulente år for hendes familie.

“Efter jeg meget pludseligt mistede min mand, har jeg skulle orientere mig i et liv, som ikke blev som planlagt, ligesom vi sammen skulle finde ud af vores nye familie-virkelighed. Det har været benhårdt.

Livet er kun til låns, og vi skal huske at leve livet, mens vi er her. For mig betyder det nu i højere grad at have plads til at gøre de ting, som også giver energi og bringer nuancer, overraskelser og latter ind i livet,” lyder det fra hende i LinkedIn-opslaget.