Artikel top billede

(Foto: Unsplash / David Grandmougin)

Spion-firma har fundet helt nye måder at hacke iPhones på

Firmaet bag den berygtede spyware Pegasus har fundet nye metoder, der gør det muligt at bryde ind i iPhones.

Det israelske firma NSO Group, der har udviklet den berygtede spyware Pegasus fortsætter med at finde på nye måde at hacke iPhones på.

Forskere fra Citizen Lab ved University of Toronto i Canada har ifølge Washington Post således opdaget tre nye metoder, som selskabet har brugt til at få adgang til iPhones

Ligesom med Pegasus-spywaren er de nye metoder såkaldte “zero-click-hacks.”

Det vil sige, at de gør det muligt at hacke en iPhone uden, at brugeren af iPhone selv skal gøre noget aktivt for at aktivere spywaren.

Ifølge Citizen Lab er de nye angrebsmetoder fra NSO både registreret på telefoner med iOS 15 og tidlige udgaver af iOS 16.

Sikkerhedshuller er blevet lappet

Citizen Lab har ifølge Washington Post informeret Apple om sårbarhederne, som allerede har lappet sikkerhedshullerne.

En talsperson fra Apple oplyser ligeledes til avisen, at sikkerhedstruslen kun har påvirket et meget lille antal kunder.

Hos NSO Group oplyser talsperson Liron Bruck, at selskabet er underlagt striks regulering, som bliver overholdt og understreger samtidig, at selskabets produkter bliver brugt til at bekæmpe terrorisme og kriminalitet.

Det er dog tidligere blevet rapporteret, at Pegasus-spywaren er brugt af autoritære regimer, og den engelke avis The Guardian har tidligere beskrevet, hvordan spywaren blev brugt til infiltrere smartphones tilhørerne journalister, menneskerettighedsforkæmpere og embedsmænd over hele verden.

Pegasus softwaren kunne spredes via iMessage og sms-beskede og efterfølgende give adgang til tekst-beskeder, billeder og gps-data på de ramte telefoner.