Artikel top billede

(Foto: Samsung)

Samsung overhaler Apple og tager tronen på mobilmarkedet

Samsung har nu førstepladsen på mobilmarkedet, men markedet som helhed er fortsat skrantende.

For femte kvartal i træk faldt det globale smartphonemarked. Salget faldt med 12 procent i forhold til første kvartal sidste år.

Det viser nye tal fra analysevirksomheden Canalys.

Samsung var den eneste førende leverandør, der er tilbage på førstepladsen igen med en markedsandel på 22 procent ved seneste kvartal.

Det betyder, at de pressede Apple ned på andenpladsen, som nu har en markedsandel på 21 procent, men Canalys oplyser, at der trods dette var stor efterspørgsel efter iPhone 14 Pro i løbet af kvartalet, skriver Computersweden.

Xiaomi forbliver på tredjepladsen med en markedsandel på 11 procent, efterfulgt af Oppo med 10 procent, og Vivo med otte procent.

På trods af det fortsatte fald, peger Canalys på, at markedet ser ud til at stabilisere sig.

”Vi har set nogle tegn på en afdæmpning af det fortsatte fald. Der er sket nogle forbedringer i efterspørgslen efter visse produkter og prisklasser. Derudover er nogle leverandører mere aktive med hensyn til produktionsplanlægning og komponentbestilling,” meddeler Canalys-analytiker Toby Zhu.

Han forudser, at branchens varerlager kan nå et sundt niveau i slutningen af andet kvartal.

”Det er endnu for tidligt at se genopretningen i den samlede efterspørgsel. Salgsvolumen på det globale smartphonemarked forventes dog at blive bedre takket være reducerede lagre i de kommende kvartaler. 5G bliver mere populært, og foldbare telefoner er de nye drivkræfter,” lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere