Artikel top billede

Acers 27” skærm har med sin nydelige fod og USB-tilslutning i siden alt det en god kontorskærm bør indeholde, og så leverer den endda farver over middel. (Foto: Acer)

Test: Her får du en kontorskærm med styr på farverne - og som er blid ved dine øjne

Det er sjældent, at der er et certifikat med i kassen til en kontorskærm, som verificerer, at den er kalibreret korrekt. Og netop farverne skiller da også denne Acer ud fra mængden af kontorskærme.

En skærm til kontorbrug har sjældent en farvedybde og ikke mindst en kontrast, der med mit blotte øje er ret godt for klassen.

Men det giver mening, da en skærm til kontorbrug ikke bare til tekst og surfing.

Med et stadig større behov for at kunne lave præsentationer med billeder, er det en god idé at have styr på farverne samtidig.

Ægte farvekalibrering min bare…

Nu er Acer CB273U ikke en grafikers hede drøm, men med min fortid i den grafiske branche kan jeg tydeligt se, at farverne toner ret godt og ikke mindst korrekt frem på denne 27” sag.

Med korrekt mener jeg ikke kalibreret som en top skærm, men ganske godt for en med kontor-appeal og en pris på 2.930 kroner.

Der medfølger som sagt et kalibreringsark, og det er næppe på den aktuelle skærm, men generelt for modellen. Og fint nok – ellers ville Acer koste det dobbelte. Mindst.

Men det er fint med fokus på kvalitetssikring, og som sagt lidt usædvanligt for en skærm, der mere er rettet mod kontorbrug.

Farvegengivelse langt over middel

Acer-skærmen er da tydeligt heller ikke en top performance-skærm til billedbehandling.

Det kan jeg straks se, da jeg hiver flere billeder op og sammenligner med min reference-skærm, der er kalibreret.

Acer har ikke helt samme nuancer og klarhed – men det er altså direkte sammenholdt med en væsentligt mere kostbar skærm.

Det klinger negativt, men jeg noterer mig en skærm, der for prisklassen har en god dybde. Jeg skruer ned for lyset, og kontrasten bibeholdes bedre end de fleste kontorskærme.

Ofte, når du skruer ned for lysstyrken, vil dynamikken og detaljerne (punkterne) forsvinde. Skruer du op, vil de brænde ud i de lyse områder.

Det oplever jeg ikke i nær samme grad med Acer-skærmen, der når 80 procent af vejen i forhold til min reference. Det er langt fra perfekt, men igen rigtigt godt for prisklassen og den målgruppe, som den er tiltænkt.

Indbygget synsbeskyttelse

Den 27” store skærm er på mange måder ideel i størrelse. En 30-32” bliver ofte for stor i mange kontormiljøer, og 24” er lige småt nok.

IPS-skærmen har desuden indbygget synsbeskyttelses-teknologi, der kort fortalt går ud på at dæmpe det blå lys, som alle skærme indeholder.

Om den er mindre skadelig for øjnene, kan jeg ikke se, men jeg konstaterer, at den står meget roligt og rar for øjnene.

Det er lidt på bekostning af de laserskarpe detaljer andre skærme kan levere. Men til kontorbrug er det et let trade-off i min optik.

Opløsning spot on

De 2560 x 1440 pixels giver en pixeltæthed, som jeg finder optimal. Full HD giver for grov tekst og billeder, mens 4K er for småt til en dag fyldt med blandede opgaver.

Opløsningen giver alt andet lige også en perfekt detaljeringsgrad, når der bearbejdes billeder til PowerPoint og lignende.

Skift mellem de forskellige modes klares let via joystick bagpå, men desværre men en lidt bøvlet menu.

Der er ikke så voldsomt meget at vælge mellem i pre-indstillinger.

Men det meste kan justeres, og du kan slå HDR-funktion til, og det giver synlig effekt, når der ses film eller billeder. Du får aldrig et glansbillede af en skærm, og det er kun en fordel til kontorbrug.

Solidt bud på allround skærm til kontoret

Ergonomien er også godkendt med en vendbar skærm på en fod, der lige akkurat kan godkendes i forhold til stabilitet. Til gengæld ser den nydelig ud og kan drejes let.

På mange måder repræsenterer denne Acer alt det, som jeg mener, at en kontorskærm skal indeholde. Den står skarpt uden at være ubehagelig. Den har i min optik den rigtige opløsning og størrelse.

Læg dertil detaljer som god farvegengivelse i forhold til skærmtype og pris, og jeg kvitterer med en karakter, der ligger en stjerne over, hvad jeg i gennemsnit giver skærme i denne klasse.


Loading ikon