Artikel top billede

(Foto: Valent Lau/Unsplash)

De britiske myndigheder blokerer for Microsofts milliardopkøb af spilgigant

De britiske konkurrencemyndigheder vender tommelfingeren nedad til Microsoft milliardopkøb til en værdi af omkring 500 milliarder kroner.

Microsoft drømme om at købe spilgiganten Activision Blizzard har lidt et nyrestød.

Den britiske konkurrencemyndighed Competition and Markets Authority (CMA) har nemlig valgt at blokere det gigantiske opkøb, til en værdi af næsten 500 milliarder danske kroner.

Det sker af frygt for en forvrænget konkurrencesituation særligt på markedet for cloud-gaming, som er på fremmarch i disse dage.

”CMA har forhindret Microsofts foreslåede køb af Activision på grund af bekymringer om, at aftalen ville ændre fremtiden for det hurtigt voksende cloud-spilmarked, hvilket vil føre til reduceret innovation og færre valgmuligheder for britiske spillere i de kommende år,” skriver myndigheden.

Microsofts forslag til CMA har altså ikke været nok til at imødekomme bekymringerne fra myndigheden.

Myndighedens beslutning sker, fordi Microsoft allerede ejer konsollen Xbox, og man frygter for kombinationen ved en af de store konsoller og en af de store spiludbydere på samme ejere vil ramme konkurrencen.

”Microsoft har en stærk position inden for cloud-spiltjenester, og de beviser, der er tilgængelige for CMA, viste, at Microsoft ville finde det kommercielt fordelagtigt at gøre Activisions spil eksklusive til sin egen cloud-spiltjeneste,” skriver CMA.

Giver ikke op

Microsofts næstkommanderende på globalt plan, Brad Smith, meddeler, at Microsoft agter at anke afgørelsen fra CMA, og at techgiganten fortsat er opsatte på at gennemføre opkøbet.

Han henviser til, at Microsoft har indgået aftaler om at gøre spillene fra Actvision Blizzard mere tilgængelige end tidligere.

Han meddeler, at han er ”skuffet” over CMA’s beslutning.

Activison Blizzard står blandt andet bag spil som Call of Duty, World of Warcraft og Candy Crush.

EU tager stilling til Activision-aftalen senest den 22. maj. Amerikanske FTC ønsker også at blokere den.

Læs afgørelsen fra CMA her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere