Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

Endelig nedlukning af NemID Erhverv udskydes til efteråret: Se slut-datoen her

Digitaliseringsstyrelsen udskyder den planlagte lukning af NemID Erhverv med fire måneder.

Digitaliseringsstyrelsen udskyder den planlagte nedlukning af NemID Erhverv med fire måneder.

Det var oprindeligt planen, at løsningen til de danske virksomheder skulle have været lukket ned med udgangen af juni.

Nedlukningen kommer imidlertid nu først til at finde sted med udgangen af oktober, nemlig 31. oktober.

Det sker for at “sikre en god og sikker overgang for centrale og komplekse løsninger og organisationer, for eksempel kommuner og regioner,” meddeler styrelsen.

Det betyder, at “NemID til erhverv ikke som planlagt lukkes fuldt ned 30. juni 2023, men [vil] fortsætte med begrænset drift og afvikles gradvist frem til 31. oktober 2023,” lyder det.

Digitaliseringssstyrelsen meddeler dog, at der vil være ‘begrænset drift’ på løsningen fra 30. juni.

Det betyder konkret, at der ikke vil være support på løsningen, ligesom der ikke vil blive udstedt nye certifikater. Ellers kommer NemID Erhverv til at fungere som hidtil.

Digitaliseringsstyrelsen opfordrer dog fortsat alle virksomheder til at hurtigst muligt at overgå til NemID Erhvervs afløser, MitID Erhverv.

Styrelsen meddeler, at også OCES2-certifikater vil kunne anvendes frem til 31. oktober, hvor de vil blive spærret i forbindelse med den ‘endelige afvikling’ af NemID-løsningen.

“Borgere bør efter 30. juni anvende MitID. Frem mod 31. oktober 2023 vil færre og færre digitale selvbetjeningsløsninger modtage login med NemID, ligesom man ikke kan få support til NemID,” lyder det fra styrelsen.